Левски - Ботев (Враца) 4:0 (Развой на срещата по минути)

Левски - Ботев (Враца) 4:0 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

26-07-2024, 21:06

Отборите на Левски и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг в двубой от втория кръг на Първа лига. Събитието на стадион "Георги Аспарухов" е с начален час 21:15.

Левскарите за първи път ще играят пред собствените си фенове през кампания 2024/25. Селекцията на Станислав Генчев желае да затвърди първото си място във временното класиране, което обаче минава през задължителна победа над Ботев (Враца). Тимът от Северозапада напоследък доста затруднява "сините", именно при битките им в столицата. Най-скорошното доказателство е двубоят от изминалото първенство, когато юношата на Левски - Преслав Бачев, се превърна в герой с късния си гол за успеха с минималното 1:0.

Седмицата беше изпълнена със събития за левскарите. Първата голяма новина дойде от ръководството на клуба, което обяви, че клубът е изплатил главницата по дълга си към Столична община. Разбра се също така, че ненужният халф - Нейтън Олдър, най-накрая е разтрогнал своя договор с тима по взаимно съгласие.

С победата си над Локо (София) в първия кръг, Левски сложи край и на прокобата от четири поредни неуспешни стартове на първенството. Преди голеадата в "Надежда", "сините" бяха триумфирали с 4:1 над Дунав (Русе) през 2019 година.

Много е възможно Левски да остане без един от основните си бранители за домакинския двубой в лицето на Келиан ван дер Каап. Припомняме, че нидерландският защитник бе заменен принудително на почивката при победата над Локомотив (София) и е под сериозна въпросителна за мача с врачани. Твърдо аут пък е халфът Асен Митков, който изпитва болки и ще бъде съхранен от Генчев.

В Ботев (Враца) не правят трагедии от неуспешния старт на новия сезон. "Зелените" са водени от легендата на ЦСКА - Тодор Янчев, който се опитва да промени облика на тима. Основната цел пред специалиста е врачани да бъдат максимално далеч от драматичните битки за спасение, в които ботевистите неизменно се въвличаха през последните няколко години.

Клубът от Северозапада прави всичко възможно да задържи една от звездите си - Мартин Смоленски. Юношата на ЦСКА е обект на интерес от страна на Арда, откъдето му предлагат доста изгодни финансови условия.

Главен съдия на срещата е Кристиян Колев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини