Левски взе Бивш играч на ФК ЦСКА 1948

Левски взе Бивш играч на ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

20-01-2024, 11:30

Отборът на Левски взе заместник на Андриан Краев, съобщи Sportal.bg. "Сините" привлякоха бившия играч на ФК ЦСКА 1948 и Хебър Карлос Охене. 30-годишният халф се очаква да пристигне в Анталия и да започне подготовка с новите си съотборници, след като двата клуба вече са постигнали споразумение. Столичният клуб ще плати малка сума на изпитващия сериозни финансови проблеми тим от Пазарджик. Освен това и футболистът се е оказал от дължимите му суми, за да премине на "Герена".

26-кратните шампиони на България ще бъдат петият български клуб, в който ганаецът ще играе. Той пристигна у нас през 2016 година, когато бе привлечен от Берое. Там може би записа двата най-добри сезона в кариерата си, като игрива 53 мача и вкарва три гола. През 2018 година премина в Оход Медина от Саудитска Арабия, преди да се върна в Берое през 2019 година, когато отбелязва и последното си попадение на този етап в неговата кариера, а това се случва именно срещу новия му клуб. Това се случи преди близо пет години при успеха на Берое над Левски с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов", през април 2019 година.

През 2021 година последва трансфер в Царско село, където прекара сезон 2021/2022 година, след което през лятото на 2022 година премина във ФК ЦСКА 1948 и дебютира с "червените" при историческата първа победа на клуба над Левски с 1:0 в първия кръг на сезон 2022/2023 година.

От миналото лято бе твърд титуляр в състава на Любослав Пенев в Хебър, където записа 19 мача във всички турнири. 17 в efbet Лига и два за Купата на България, като последният от тях е именно при успеха на пазарджаклии с 2:1 над новия му клуб, оставяйки го бе шансове за трофей и през този сезон.

Любопитен факт е, че заместникът на Краев пристигна от бившия клуб на българския национал, въпреки че преди време от ръководството съобщиха, че нямат интерес към футболисти от efbet Лига.

Както е известно, Андриан, който бе капитан през есента, изпадна в немилост, понеже отказа да поднови своя договор, който е до лятото и бе оставен заедно със Жереми Петрис да тренира с втория състав на тима.

Източник: Topsport.bg

Последни новини