Левски и Черно море се занулиха в Правец

Левски и Черно море се занулиха в Правец

Topsport.bg

03-07-2024, 19:49

Приятелският двубой между Левски и Черно море завърши при равен резултат 0:0. Макар сблъсъкът в Правец да не излъчи победител, доминиращата публика на столичния гранд не остана разочарована от атакуващия футбол, предложен от двата отбора. Неофициален дебют със "синята" фланелка направи новопривлеченият вратар Матей Маркович.

Първата по-опасна възможност в мача пропусна съставът на Черно море. В 5-ата минута крилото Андреас Калкан преодоля двама съперници, за да отправи застрашителен удар, преминал встрани от вратата на Пламен Андреев.

"Сините" организираха няколко добри атаки, които завършиха с неточни изпълнения, но най-чистото положение се откри пред левия краен бранител Майкон, който в 12-ата минута от границата на наказателното поле стреля силно, но топката профуча близо до десния страничен стълб.

Четири минути по-късно "моряците" пропиляха oтличен шанс да поведат в мача, след като Дуду бе изведен на стрелкова позиция. Бразилецът разполагаше с достатъчно време да си нагласи топката и да нанесе изстрел, париран от вратаря Пламен Андреев.

Футболистите на Илиан Илиев начин да се възползват от пролука в защитния вал на "сините". Нападателят Исмаил Иса осъществи пробив отдясно, след което насочи топката в десния ъгъл на вратата, ала стражът Матей Маркович се отличи с качествена намеса.

Възпитаниците на Станислав Генчев се стремяха да атакуват предимно през фланговете, което създаваше проблеми на варненската отбрана. В 22-ата минута защитниците на "моряците" изпуснаха от поглед откъсващия се Евертон Бала, чийто удар предизвика реакция от страна на Пламен Илиев.

Играчите в синьо стартираха по-уверено второто полувреме, а Ван дер Каап можеше да се разпише с глава, когато получи центриране от Асен Митков, ала отиграването му с глава изпрати топката покрай вратата.

В 63-та минута подчинените на Илиан Илиев намериха начин да се възползват от пролука в защитния вал на "сините". Нападателят Исмаил Иса осъществи пробив отдясно, след което насочи топката в десния ъгъл на вратата, ала стражът Матей Маркович се отличи с качествена намеса. 

Влезлите в игра през втората част Патрик-Габриел Галчев и Асен Чандъров сътвориха страхотна комбинация, която в 68-та минута завърши с ялов изстрел на атакуващия полузащитник. До края на мача не последваха интригуващи ситуации.

Източник: Topsport.bg

Последни новини