Левски отказа 1 млн. евро за голямата си звезда Марин Петков

Левски отказа 1 млн. евро за голямата си звезда Марин Петков

Topsport.bg

02-07-2024, 07:51

Левски е отказал оферта от 1 милион евро, или 2 милиона лева за Марин Петков, разбра "Тема Спорт". На "Герена" е пристигнало предложение от страна на белгийски клуб, но ръководството на столичани го е отклонило, тъй като иска по-голяма сума за 20-годишния национал.

Не е изключено да последва втора оферта, а също така въпросният клуб да продължи да следи развитието на играча и да атакува Левски с ново предложение през зимата. През май нападателят подписа нов договор със сините до лятото на 2027 година. Преди това имаше голяма вероятност контрактът да не бъде факт, след като имаше засилен интерес към него от страна на чужди клубове, но в крайна сметка Петков взе решение да остане на стадион "Георги Аспарухов".

При новият треньор Станислав Генчев националът е използван в средата на терена и 20-годишният футболист показва отлична форма по време на подготвителния период, вкарвайки и в двете контроли със Спартак Плевен (2:0) и Септември София (5:0). Треньорът не иска да се раздели с него и смята да разчита на национала в новата му роля.

Марин Петков дебютира за Левски на 10 ноември 2019 година при гостуването на Ботев (Пловдив), загубено с 0:1. Дебютното му попадение също дойде при поражение на "сините" - 1:2 от Славия в "Овча купел" на 17 март 2021-ва.

Източник: Topsport.bg

Последни новини