Левски печели с 10 души за втори път през сезона

Левски печели с 10 души за втори път през сезона

Topsport.bg

24-11-2023, 17:05

Победата над Дунав с 3:1 бе втора за Левски от началото на сезона, в която отборът завърши с човек по-малко от своя съперник. При 2:1 в 54-ата минута в Русе бе изгонен Илиян Стефанов. Въпреки това, с 10 души играчите на Николай Костов вкараха трети гол чрез Роналдо.

Интересното е, че и при първия случай, през сезона, в който играч от тима на Николай Костов бе изгонен, "сините" отново спечелиха. Това се случи при гостуването на Славия в първенството на стадион "Александър Шаламанов". И тогава изгонването бе с директен червен картон. Получи го Асими Фадига още в 23-ата минута, като арбитърът Валентин Железов бе привикан от видеоасистент съдията да изгледа отново нарушението на французина. Бутоните в глезените на съперника се оказаха достатъчно основание за изгонване. То се случи при резултат 0:0, след което с голове на Роналдо и Уелтън, Левски макар и с 10 души спечели мача с 2:0.

Така поне до момента червените картони не се оказват проблем за "сините" и те неизменно печелят срещите, в които им се налага да се оправят с човек по-малко.

Източник: Topsport.bg

Последни новини