Левски си върна четвъртата позиция след класическа победа над Етър

Левски си върна четвъртата позиция след класическа победа над Етър

Topsport.bg

16-03-2024, 17:09

Левски победи като гост Етър с 2:0 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения за гостите на стадион "Ивайло" бяха отбелязани прези второто полувреме. Джавад Ел Джемили откри резултата в 52-ата минута, след бърза контраатака, а половин чад по-късно Марин Петков отбеляза второ попадение , а Ел Джемили с второто си попадение в добавеното време оформи крайния резултат.

Мачът започна с натиск на Левски без особено добри ситуации. В 14-ата минута Евертон центрира от ъглов удар към Хосе Кордоба, който засече с глава и нанесе първия точен удар в мача, но Мартин Величков спаси.

В 19-ата минута Евертон проби отляво и стреля от границата на наказателното поле с десния крак, но изстрелът на бразилеца премина над вратата на Величков.

Малко след това в рамките на няколко минути Левски бе с човек по-малко на терена, след като Асен Митков се контузи. Все пак, в 25-ата минута младият полузащитник бе заменен принудително от Асими Фадига.

В 40-ата минута Патрик Мислови стреля от пряк свободен удар от много изгодна позиция и отправи точен, но много слаб шут, който бе уловен без никакви затруднения от вратаря Мартин Величков.

В първата минута от добавеното време на първата част Марин Петков също пробва късмета си от пряк свободен удар, но шутът му срещна стената.

Втората част започна с натиск на Левски. В началото на полувремето Евертон стреля от границата на наказателното поле над вратата.

Малко след това хубава комбинация между бразилеца и Джавад Ел Джемили завърши с хубав удар на Марин Петков към близкия ъгъл, но встрани от вратата.

В 52-рата минута Левски излезе напред в резултата. Евертон проби от десния фланг, преодоля Георги Александров, подаде към Ел Джемили стреля от дъгата и с помощта на рикошет се разписа в мрежата на Величков.

След попадението играта бе спряна за 6-7 минути заради пирошоу от ултрасите на Етър.

Час игра след началото Цунами навлезе в наказателното поле и центрира към вутрешността му, Мартин Величков изби неуверено и подари топката на Марин Петков, който стреля от движение в тялото на стража на "болярите".

В 82-рата минута Левски отбеляза втори гол и си реши всичко в мача. Ел Джемили отне топката в средата на терена, размени си пасове с Марин Петков, който се оказа на стрелкова позиция и с шут в близкия ляв ъгъл между краката на Величков покачи на 2:0 за Левски.

В добавеното време Джавад Ел Джемили с индивидуален рейд вкара за крайното 0:3.

След тази победа възпитаниците на Николай Костов се завърнаха на четвъртото място във временното класиране, което отстъпи за няколко часа на Локомотив Пловдив, с 48 точки. Етър пък  остава последен, 16-и, с 10.

Източник: Topsport.bg

Последни новини