Левски със съобщение за Николай Михайлов

Левски със съобщение за Николай Михайлов

Topsport.bg

28-06-2024, 09:47

Днес бившият вратар и капитан на Левски Николай Михайлов празнува своя 36-и рожден ден. "Сините" използваха официалния си сайт, за да честитят празника на Михайлов, като припомниха някои от постиженията му.

Ето и съобщението на "сините":

"Юношата на "сините" има зад гърба си две титли на България, две купи и една Суперкупа на страната. На 15 септември 2005 г. дебютира в европейските турнири в мач от турнира за купата на УЕФА срещу френския Оксер. На 11 май 2006 г. пък дебютира за мъжкия национален отбор на България.

Прекратява кариерата си на 26 май 2024 година, когато при успеха с 1:0 над Лудогорец прави своя бенефис пред "сините" фенове на стадион "Георги Аспарухов". Изиграва общо 91 мача с екипа на Левски.

Освен за "сините" стражът оставя запомняща се следа и зад граница, където е вдигал шампионската титла на Холандия с Твенте, купата на Холандия и два пъти Суперкупата на Холандия.

Михайлов е вратар №1 в Ередевизие за 2011 година, когато бе избран и за футболист номер едно на България. В кариерата си е играл още за Верона, Мерсин и Омония.

"ПФК Левски честити празника на Ники и му пожелава здраве, лични и професионални успехи и много бъдещи щастливи мигове с любимия отбор!", написаха от "Герена".

Източник: Topsport.bg

Последни новини