Локо (Пловдив) - Черно море 1:0, откриващ гол на Жулиен Лами

Локо (Пловдив) - Черно море 1:0, откриващ гол на Жулиен Лами

Topsport.bg

19-08-2024, 22:30

Локомотив Пловдив и Черно море се изправят един срещу друг в последен мач от 5-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" е от 21:15 часа.

Двата тима са с равен актив от точки с по две победи, равенство и загуба, което им отрежа по седем точки и съответно девето и седмо място във временното класиране.

Очаква се наставникът на гостите Илиан Илиев да направи само една промяна в състава си в сравнение с миналия кръг, когато варненци се наложиха над Ботев Враца. Сред единадесетте ще се завърне Мазир Сула, който изтърпя наказание и вече е на разположение на наставника.

Все пак обаче няма да е изненада, ако на върха на атаката вместо Исмаил Иса започне възстановения Уеслен Жуниор или дори Клаудио Кешеру, въпреки че на румънския голаджия все още му липсва игрова практика.

Илиев няма да може да разчита на контузените Андреяс Калкан и Уеслен Жуниор, както и на Цветомир Панов, който е болен.

В същото време наставникът на домакините Любослав Пенев заяви, че очаква не лек мач срещу "моряците": "Гостува ни вицешампионът от миналия сезон. Отбор, който години наред работи с един и същи треньор, с изграден стил на игра, запазиха си и целия състав. Не е случайно, че резултатите на Черно море, начело с Илиан Илиев, са налице."

Интересен факт е, че Локомотив Пловдив няма загуба от Черно море у дома от 2018 година.

Източник: Topsport.bg

Последни новини