Локомотив (Пловдив) спря негативната си серия, Етър продължи да затъва

Локомотив (Пловдив) спря негативната си серия, Етър продължи да затъва

Topsport.bg

08-03-2024, 20:24

Локомотив Пловдив победи с класическото 3:0 Етър в първи мач от 24-ия кръг на Първа лига. И трите попадания в полза на домакините дойдоха след почивката, като нехни автори бяха Димитър Илиев, Мичи Нтело и Ангел Лясков. Така "черно-белите" прекъснаха негативната си серия от две поредни загуби, докато боярите допуснаха трета поредна загуба и имат само една спечелена точка след подновяването на шампионата. 

Първият четвърт час премина с леко териториално превъзходство на Локомотив Пловдив, но без нито едно интересно положение пред някоя от двете врати.

В 19-ата минута Мичи Нтело получи дълго извеждащо подаване и се озова сам срещу Мартин Величков, като стреля от малък ъгъл право в ръцете на вратаря. При паса към Нтело нападателят бе в засада.

Пет минути по-късно Кольо Станев отне топката и напредна по десния фланг, след което намери Ивайло Димитров в наказателното поле, а нападателят отправи изключително неточен удар.

Половин час след началото на срещата Мартин Величков излезе неразчетено при корнер, Ефе Али върна топката назад към Бабакар Дион, който стреля от около 20 метра, но уцели напречната греда.

В 42-рата минута Евандро проби отляво и центрира към Кристиян Пешов, който нанесе удар с глава, но Мартин Величков изби бе особени проблеми.

В 59-ата минута Евандро предостави много добро центриране към наказателното поле, където Бабакар Дион засече топката и нанесе удар от движение, но Величков успя да избие.

Час игра след началото на мача Локомотив Пловдив излезе напред в резултата. Евандро пусна към Мичи Нтело на левия фланг, а той продължи за Димитър Илиев, който с едно докосване нямаше проблеми да прати топката в мрежата за 1:0.

В 74-ата минута Димитър Илиев стреля от пряк свободен удар от около 20 метра, но право в обсега на Мартин Величков, който изби, а впоследствие негов съотборник изби в корнер, от който нищо не последва.

В 78-ата минута Локомотив си реши всичко с втори гол във вратата на Етър. Бабакар Дион се стрелна по левия фланг и цнтрира към Мичи Нтело, който залъга бранител и остана сам срещу Величков, а с хубав удар към асистенцията си добави и гол за 2:0.

Минута след допуснатото второ попадение Етър най-сетне стигна до първия си точен удар в мача, след като Кольо Станев проби през центъра и намери Йоаким Карсела, който залъга бранител на Локо и шутира, но Кристиан Томов се намеси и изби.

В 84-ата минута Ангел Лясков с хубав пас намери Димитър Илиев на границата на вратарското поле, капитанът на Локомотив бе тотално забравен от отбраната на Етър и нанесе мощен удар, който обаче не намери очертанията на вратата.

В добавеното време на срещата Ангел Лясков проби отлично в наказателното поле на Етър и се озова на стрелкова позиция, като нанесе мощен удар към близкия ляв ъгъл, като не даде шансове на Величков и покачи на 3:0.

След тази победа "смърфовете" вече имат 44 точки, с колкото е и съставът на Левски и заемат петата позиция във временното класиране. Етър пък е твърдо на последното 16-о място с едва десет точки.

Източник: Topsport.bg

Последни новини