Лудогорец - Левски 0:0, без голове до почивката

Лудогорец - Левски 0:0, без голове до почивката

Topsport.bg

17-08-2024, 21:23

Лудогорец приема Левски в мач от 5-ия кръг на Първа Лига. Срещата в Разград е от 21:15 часа.

Основната въпросителна е ще успее ли Лудогорец да се съвземе след тежката загуба през седмица от Карабах у дома с 2:7 и отпадането в третия предварителен кръг на Шампионска лига или серията на Левски ще продължи.

"Орлите" се разделиха с треньора си Георги Дерменджиев, като временно поста му ще заема досегашния наставник на втория отбор Захари Сираков.

Имаше вариант двубоят да бъде отложен заради участието на "орлите" в европейските клубни турнири, но в крайна сметка подобна молба не бе депозирана от страна на ръководството на "зелените". Ентусиазмът сред феновете на "сините" пък е доста голям и привържениците изкупиха всички предоставени билети, но разградчани заявиха, че ще предоставят допълнителен сектор за хората, които ще подкрепят съперника.

От началото на сезона Левски показва отлична игра и спечели четири поредни победи, като така с пълен актив от точки е на върха в класирането. "Сините" са вкарали 15 гола и са допуснали само 1 до момента. Така Левски влиза с оптимизъм в мача, но треньорът Станислав Генчев е реалист.

"След загубата, която инкасираха срещу Карабах, ще гледат да измият срама. Това са класни футболисти със самочувствие и много трудно могат да направят два поредни слаби мача. Това ми е ясно. Имат и нов треньор, което ще мотивира абсолютно всички футболисти", сподели той, но бе категоричен, че Левски отива в Разград за победата.

Лудогорец имаше и друг сериозен проблем през последните дни, а именно тежката контузия на Бернард Текпетей. "Орлите" реагираха бързо и привлякоха българския национал Георги Русев за негов заместник. Той вече тренира с тима.

Левски ще може да разчита на последното си ново попълнение Кристиан Макун за гостуването на Лудогорец, а освен това се очаква Генчев за първи път от началото на сезона да заложи и на Мустафа Сангаре като титуляр. Той може да стартира от първата минута рамо до рамо с другия нападател на тима Александър Колев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини