Лудогорец - Славия (Прага), стартовите състави

Лудогорец - Славия (Прага), стартовите състави

Topsport.bg

днес, 08:20

Българският шампион Лудогорец е домакин на Славия (Прага) в първия си мач от основната фаза на Лига Европа. Мачът е с начален час 22:00 на "Хювефарма Арена" и ще бъде ръководен от французина Жером Брисар.

Както е известно от този сезон вече няма групи в евротурнирите, а се играе на принципа на шампионат, като всеки тим ще се изправи срещу осем различни съперници. "Орлите" ще имат мачове домакински мачове с Атлатик (Билбао), АЗ Алкмаар и Мидтиланд, а ще гостува на Виктория (Пилзен), Андерлехт, Лацио и Лион.

Наставникът на българите Захари Сираков има проблеми със състава, като най-основните са липсата на Бърнард Текпетей, който лекува тежка контузия, и на Антон Недялков, който има проблеми с коляното от около месец и все още не е на линия.

Чехите също имат сериозни кадрови проблеми, като няма да могат да използват четирима основни футболисти - Иго Огбу, Индриж Станек, Томаш Вълчек и Лушак Вролицки.

Луодгорец намери място в тази фаза на Лига Европа, след като първо започна евроучастието си в Шампионската лига, където последователно отстрани Динамо (Батуми) и Динамо (Минск), но след това отпадна от Карабах и се премести във втория по сила турнира на Стария континент. В плейофите разградчани елиминираха  молдовския Петрокуб.

Славия също стартира евротурнирите в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където отстрани белгийския Юнион Сен Жилоа, но след това в плейофите отпадна от френския Лил.

Източник: Topsport.bg

Последни новини