Лудогорец - ЦСКА 3:1, Квадво Дуа е точен от дузпа, меле на терена и червен картон за Каранга!

Лудогорец - ЦСКА 3:1, Квадво Дуа е точен от дузпа, меле на терена и червен картон за Каранга!

Topsport.bg

11-05-2024, 20:33

Лидерът в първенството Лудогорец посреща ЦСКА в среща 32-ия кръг на efbet Лига. Двубоят от първата шестица на родния елит стартира в 19:30 часа.

"Зелените" ще си осигурят и на теория 13-а последователна шампионска титла на страната, ако не загубят от "армейците" на "Хювефарма Арена". Разликата между първия и втория в подреждането е точно десет точки.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев вече можеха да са си подпечатали триумфа в първенството, но късен автогол на бившия футболист на ЦСКА Антон Недялков позволи на Крумовград да отмъкне точка от разградчани за крайното 3:3.

Така бе прекъсната и впечатляващата поредица на Лудогорец от 13 последователни успеха в шампионата. След равенството с новаците, тимът на Дерменджиев разби Хебър за втори път в полуфиналите за Купата на България и в сряда ще защитава трофея срещу Ботев Пд.

"Канарчетата" на свой ред спряха ЦСКА в другия 1/2-финал след две победи без допуснат гол. Столичани са колебливи след идването на новия старши треньор Стамен Белчев, който изведе отбора до нов успех над Левски и три точки в Кърджали, но под негово ръководство отборът отстъпи на два пъти от Ботев за Купата.

Трета поредна победа за първенство, този път в Разград, ще отложи допълнително празненствата в Лудогорец, който така или иначе няма да бъде награден с шампионски медали, дори и да подпечата титлата срещу "червените". ЦСКА продължава битката за второто място в Първа лига, като е на точка пред третия Черно море, който в неделя гостува на Левски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини