Лудогорец взе скалпа на най-популярния словашки отбор

Лудогорец взе скалпа на най-популярния словашки отбор

Topsport.bg

23-06-2024, 21:16

Отборът на Лудогорец продължава да се представя на изключителна висота по време на летния си лагер в Австрия. След триумфа над словенския Приморие с 5:0 преди няколко дни, в неделната вечер "орлите" пречупиха далеч по-качествен опонент. 

Селекцията на Георги Дерменджиев се поздрави с успех над Слован (Братислава) с 1:0. Единствения гол във вратата на шампиона на Словакия вкара Ивайло Чочев в 59-ата минута.

И в двата отбора имаше липсващи играчи заради европейското първенство. Лудогорец има двама представители на шампионата в Германия - Якуб Пьотровски (Полша) и Квадво Дуа (Швейцария), а Слован е с трима - Юрай Куцка и Давид Стрелец играят за Словакия, а Гурам Кашия - за Грузия. Панамецът Сезар Блекман пък има ангажименти с националния отбор на страната на Копа Америка.

Лудогорец откри резултата секунди преди да изтече час игра. Участие в головата атака взеха всички български играчи на терена - Делев подаде към Недялков, чието успоредно центриране бе хитро прескочено от Неделев и топката стигна до а Ивайло Чочев, който с премерен шут я оплете в мрежата на съперника - 1:0.

Малко след това гол на Матиас Тисера бе отменен, а решението на съдиите предизвика недоволство в българския отбор.

12 минути преди края Спас Делев бе сменен заради контузия. Той се хвана за задната част на бедрото и легна на тревата, явно показвайки, че е получил разтежение и не може да продължи. В следващите часове ще стане ясно колко е тежка травмата на крилото на Лудогорец.

На 26 юни "орлите" срещат швейцарския Санкт Гален, а на 29 юни - румънския Университатя (Крайова).

Източник: Topsport.bg

Последни новини