Лудогорец е с единия крак в Лига Европа! "Орлите" размазаха Петрокуб в Разград

Лудогорец е с единия крак в Лига Европа!

Topsport.bg

22-08-2024, 23:00

Лудогорец постигна комфортен успех над Петрокуб с 4:0 на стадион "Хювефарма Арена" в първа среща от плейофите на Лига Европа. "Орлите" надиграха категорично опонента си от Молдова и си осигуриха стабилен аванс седмица преди реванша.

Първият гол в мача бе дело на Квавдо Дуа в 23-ата минута. Селекцията на Сираков прекърши амбициите на опонента си в 53-ата минута с феноменално изпълнение на Руан Крус. В продълженията на мача победата беше подпечатана от централния защитник Диниш Алмейда, който се разписа на два пъти.

Скромният противник на "орлите" пък  създаде в края на мача едно опасно положение пред вратата на завърналия се от контузия Серджио Падт, което не бе оползотворено.

Домакините от Разград моментално обградиха днешния си съперник в неговата половина, който се защитава солидно в нисък блок. С находчива комбинация обаче в 6-ата минута съставът на Захари Сираков пропусна добър шанс да открие резултата, когато Якуб Пьотровски си освободи позиция за стрелба, но ударът му премина високо над вратата.

На фона на доминацията от началото на сблъсъка, в 23-ата минута разградчани заслужено откриха резултата. Kрилото Кайо Видал получи подаване отдясно, финтира съперников играч, за да центрира умело в наказателното поле, където швейцарският национал се пласира отлично и с глава отправи неспасяем изстрел за 1:0.

Футболистите в зелено определено се уповаваха на статичните положения в днешния двубой. В 30-ата минута звездата на отбора Якуб Пьотровски овладя топката след изпълнението на ъглов удар, центрира в наказателното поле, а там напълно непокрит се оказа Кайо Видал, който от непосредствена близост стреля неточно.

Възпитаниците на Захари Сираков полагаха неимоверни усилия да реализират втори гол до края на първото полувреме. В 33-ата Кайо Видал бе изведен на стрелкова позиция, пое топката и я насочи към вратата на Петрокуб, ала стражът Смаленеа реагира с качествена намеса.

На фона на тоталното си превъзходство през първата част, Лудогорец пропиля страхотна възможност да удвои преднината си. Играчите на българския шампион осъществиха великолепна комбинация, която завърши с корав удар на Якуб Пьотровски, париран от вратаря Смаленеа. Последва нов шанс за тима от Разград, след като Аслан Фон Витри от фаул нацели горния стълб.

На фона на тоталното си превъзходство през първото полувреме, в края на първата част Лудогорец пропиля страхотна възможност да удвои преднината си. Играчите на българския шампион осъществиха великолепна комбинация, която завърши с корав удар на Якуб Пьотровски, париран от вратаря Смаленеа. Последва нов шанс за "орлите", след като Аслан Фон Витри от фаул нацели горния стълб на вратата.

Второто полувреме отново стартира с атакуващ футбол от страна на Лудогорец, тъй като "орлите" не успяха да се възползват от грешка в отбраната на молдовците. В 47-ата минута десният краен бранител Аслак Фон Витри центрира към Якуб Пьотровски, снажният поляк отклони топката към Квавдо Дуа, с чието докосване комбинира с Руан Крус, който със странична ножица не съумя да отбележи.

С оглед по-силното представяне на Лудогорец в срещата, в 58-ата минута 13-кратните шампиони на България закономерно вкараха второ попадение. Фланговият играч Рик Джонатан намери Руан Крус, той си нагласи топката на левия крак и по фамозен начин се разписа за 2:0.

Е, съставът на Петрокуб все пак можеше да намали пасива си минути преди последния съдийски сигнал. В 83-ата минута рри една от малкото съзидателни атаки играч на Петрокуб взаимодейства с Михай Лупан, който от точката на дузпата изрита топката встрани от вратата.

"Орлите" окончателно решиха интригата с бързи голове дълбоко в добавеното време. В 91-ата минута Тодор Неделев стреля от фаул, вратарят Смаленеа изби, топката попадна в Диниш Алмейда и той с лекота я засече за 3:0. Три минути по-късно защитникът заби второ попадение, отигравайки топката с глава.

Източник: Topsport.bg

Последни новини