Лудогорец напълни кошницата на Хебър и е с двата крака на финала за Купата на България

Лудогорец напълни кошницата на Хебър и е с двата крака на финала за Купата на България

Topsport.bg

24-04-2024, 20:38

Лудогорец е почти сигурен финалист в турнира Sesame Купа на България, след като прегази Хебър с 4:0 на "Хювефарма Арена" в първия полуфинал между двата отбора.

Домакините рано рано си осигуриха аванс след попадение на Рик Джонатан още в 4-та минута. В средата на първото полувреме отново Рик беше точен за 2:0, а Диниш Алмейда и Спас Делев вкараха през втората част за крайното 4:0.

Реваншът в Пазарджик ще се играе следващия четвъртък (02.05), отново от 18:45 часа. В другия полуфинал спорят ЦСКА и Ботев (Пловдив), като "канарчетата" взеха аванс след победа с 1:0 в София.

Двубоят започна по отличен начин за домакините, които успяха да открият резултата още в 4-та минута. Антон Недялков подхвана атака Лудогорец и обърна фланга с пас към Текпетей на дясното крило. Ганаецът подаде на Сон, който центрира в наказателното поле. Защитник на Хебър опита да изчисти, но подари топката на Рик Джонатан, който дебнеше на точката на дузпата и технично я прати в мрежата на Хебър за 1:0.

В средата на първото полувреме преднината на Лудогорец беше удвоена. Хората на Деременджиев си подадоха няколко паса в наказателно поле преди топката да достигне до Рик Джонатан, който не се посвени да стреля и прати кълбото технично покрай Дебърлиев за 2:0.

След като инкасираха две попадения, момчетата на Любо Пенев се съвзеха и направиха две опасни атаки. Първо Архан Исуф се справи с Антон Недялков на бека, навлезе в наказателното поле и стреля, но покрай вратата. Малко след това "гробарите" сътвориха и най-доброто си положение. Йохан Н'зи и Атанас Кабов комбинираха добре на десния фланг, а българинът достави перфектна топка за Шейх Диаманка, който дебнеше около малкото наказателно поле, но изстрелът му мина на сантиметри от гредата.

В 28-ата минута Якуб Пьотровски беше изведен сам срещу вратаря на Хебър. Полякът се приближи максимално до вратаря и стреля, но на около метър от дясната греда.

Пет минути преди почивката Рик Джонатан блесна със страхотен пробив по лявото крило и подаде на Дуа в наказателното поле. Швейцарецът стреля мощно с левачката, но Дебърлиев направи добро спасяване.

Гостите имаха добра възможност да намалят изоставането си в 51-та минута, когато получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Божидар Пенчев се нагърби с изпълнението, но стреля много високо над вратата.

Десет минути след подновяването играта резултатът стана класически. Тодор Неделев центрира от корнер, Нареси отклони към Диниш Алмейда, а защитникът на разградчани я мушна с глава в мрежата. Попадението дълго време беше проверявано за засада, но в крайна сметка съдиите във ВАР стаичката прецениха, че всичко е редовно.

Четвърт час преди края Георги Терзиев стреля опасно с глава след изпълнение на корнер, но Дебърлиев със сетни усилия успя да опази мрежата си от четвърти гол.

В 80-ата минута нямаше милост за "гробарите". Дени Групер получи пространство по левия фланг и се възползва максимално от него. Напредна в полето на гостите и центрира по земя към Тисера, който обаче стреля във вратаря от упор. Топката обаче се върна в Спас Делев, който я вкара в опразнената врата.

Пазарджиклии се се отърваха от пети гол минута преди края, когато Терзиев скочи над всички след корнер и със силен удар с глава разтресе напречната греда. Малко след това и Текпетей имаше възможност да обстрелва вратата на Хебър, но ударът му мина покрай гредата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини