Лудогорец поема всички разходи на Ботев, за да "гостува" на врачани в Разград

Лудогорец поема всички разходи на Ботев, за да

Topsport.bg

днес, 08:38

Лудогорец може да "гостува" на Ботев (Враца) в... Разград, пише "Тема Спорт". Както е известно, врачани започнаха ремонт на терена си, който обявиха за спешен, и сега ще трябва да домакинстват на друг стадион. Интересното е, че всичко това се случва точно преди двубоя с хегемона, въпреки че игрището под Околчица е в отчайващо състояние още от началото на сезона.

По програма срещата от десетия кръг е на 29 септември (неделя) от 21:15 часа във Враца. От лагера на Ботев вече обявиха и се извиниха на своите фенове, че може да се наложи няколко мача да играят на друго място, а не на "Христо Ботев".

От Лудогорец са излезли с предложение към клуба от Северозападна България мачът да е в Разград, като "орлите" ще поемат всички разходи по престоя и пребиваването на врачани - лагер, хотел, храна... Това обаче не включвало размяна на домакинствата и ответната среща от 25-ия кръг в средата на март 2025 г. щяла да си остане край Делиормана. Двата клуба вече предприемаха такъв ход през годините и няма да е нещо ново.

Основната причина за искането на Лудогорец е свързана с двубоите им в Лига Европа. Ако Ботев (Вр) се съгласи срещата в неделя да е в Разград, "орлите" ще си спестят дългото пътуване до Враца и обратно между срещите със Славия Прага (в сряда на "Хювефарма Арена") и Виктория Пилзен (3 октомври, четвъртък, в Чехия) в ЛЕ.

От Ботев (Враца) все още не са решили окончателно, като се очаква това да стане днес или най-късно утре, за да може СТК към БФС да оповести промяната. Врачани имали още две опции за провеждане на мача с Лудогорец - стадион "Огоста" в Монтана и Градски стадион в Ловеч. Предстои да видим какво ще изберат...

Източник: Topsport.bg

Последни новини