Лудогорец се изкачи на върха в efbet Лига след пестелив успех срещу Крумовград

Лудогорец се изкачи на върха в efbet Лига след пестелив успех срещу Крумовград

Topsport.bg

05-11-2023, 17:25

Лудогорец победи Крумовград с 1:0 в сблъсък от 16-ия кръг на efbet лига. Успехът на "орлите" донесе Квадво Дуа с гол, реализиран през първото полувреме. По този начин разградчани се изкачват на върха в класирането с 33 точки, докато днешните гости са 11-ти с 18 пункта.

Домакините очаквано започнаха по-агресивно двубоя, като отправиха няколко удара към вратата на Благой Макенджиев, които изобщо не го затрудниха.

Логичното се случи в 16-ата минута, когато "орлите" напълно заслужено откриха резултата, въпреки че попадението първоначално бе отменено заради засада. Проверката обаче установи, че Божидар Кацаров е играл с топката при центриране към Спас Делев, който с глава отклони към Квавдо Дуа, а ганаецът се разписа с лекота от непосредствена близост.

Темпото на игра видимо спадна и наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев ршеи да освежи тима си. Влезлите в игра през втората част Бърнард Текпетей и Якуб Пиотровски веднага оказаха положително влияние на състава на Георги Дерменджиев, тъй като полският халф пусна извеждащ пас за нападателя, чийто изстрел предизвика намеса от страна на Благой Макенджиев.

Три минути по-късно отново звездата на разградчани пропусна да удвои аванса на отбора. Франк Русо комбинира с офанзивния играч, той стреля, но Макенджиев се отличи с качествено спасяване. До края на мача не последва нищо по-интересно.

Източник: Topsport.bg

Последни новини