Лудогорец ще опита да спре беларуския шампион Динамо (Минск)

Лудогорец ще опита да спре беларуския шампион Динамо (Минск)

Topsport.bg

24-07-2024, 09:56

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Минск) в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионска Лига. Срещата започва в 21:00 часа.

В първия предварителен кръг българският шампион успя да се справи с Динамо (Батуми) след победа с 3:1 в Разград и поражение с 0:1 на реванша.

В момента Динамо (Минск) е лидер в местното първенство след 15 изиграни кръга, в които не е допуснал поражение - 10 победи и пет равенства.

За да достигне до втория квалификационен кръг на надпреварата беларуският отбор се изправи срещу арменския Пюник. Първата среща завърши 0:0, а на реванша Динамо изкова на успеха с гол от дузпа на Алексей Гаврилович в 90-ата минута.

Разградчани записаха две домакински победи от началото на сезона - срещу Динамо (Батуми) (3:1) и ЦСКА (1:0).

Георги Дерменджиев ще може да разчита на Спас Делев и Квадво Дуа, които не взеха участие в двата мача срещу грузинския шампион. Твърде вероятно е в игра да видим и капитана на отбора Антон Недялков.

Страж отново ще бъде Серджио Падт, който демонстрира добра форма в първите три срещи на "орлите". Централните бранители Диниш Алмейда и Сонко Сундберг пък получиха почивка срещу ЦСКА и не е изключено именно те да започнат днес за сметка на Оливие Вердон и Едвин Куртулуш.

В атака не се очакват размествания и там ще стартират Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Руан Секо предвид недостатъчната игрова практика на Квадво Дуа.

Източник: Topsport.bg

Последни новини