Лъчо Танев: Фичо и Орманджиев късно взеха нещата в свои ръце за този трансферен прозорец

Лъчо Танев: Фичо и Орманджиев късно взеха нещата в свои ръце за този трансферен прозорец

Topsport.bg

28-06-2024, 18:13

Мениджърът Лъчезар Танев говори относно настоящия летен трансферен прозорец. Специалистът по футболни сделки анализира и ходовете на пазара на трите ни най-популярни тима - Левски, ЦСКА и Лудогорец. Ето какво още каза той пред "Дарик":

"Стоян Орманджиев и Филип Филипов имат разрешението и доверието на собственика на ЦСКА, естествено имат своето притеснение, защото ги натиска времето. Късно взеха нещата в свои ръце за този трансферен прозорец. Безгрешни треньори и спортни директори няма.

Първото условие е нивото на лигата и колко е тя интересна за Европа и за по-напредналите футболни държави като стъпало. Вторият проблем е финансите, естествено. Когато чуят за България, някои смятат, че парите са като в Турция и Русия, а те не са. Много млади футболисти предпочитат да изберат Белгия, Нидерландия, Втора Бундеслига и Сегунда дивисион като стъпка за своето развитие.

ЦСКА в момента има повече възможности, Левски не е зле след последните продажби. 300 хиляди евро на година трябва да бъде един централен нападател. Не съм виждал добър централен нападател да струва под 300 хиляди евро. Ако са по-малко, те ще се мотаят на терена. Не случайно струват доста пари. Ето как Лудогорец взима добри играчи.

Като не си конкурентен като лига и първенство, трябва да ги вземеш с повече пари. 50 хиляди евро на месец е минималната заплата. Среден турски отбор може да извади заплата от половин милион евро. Вече нападателите имат друга стойност. Ако един нападател е вкарал 15 гола средно на сезон, той няма да дойде за по-малка заплата.

На бразилския пазар има играчи на всякакво ниво. За 20-25 хиляди евро на месец може да вземеш бразилски играч. Левски уцели с някои по-евтини играчи. Уцелваш с играчи, които могат да ти свършат работа, но не и да се конкурираш с Лудогорец.

Изискването на водещите отбори, имат критерий, който не е лош и очакват да вземат играчи, които правят разликата, но такива играчи трудно се намират. Трябва да си реалист. Собствениците на Лудогорец бързо схванаха, че единствената възможност да се възстановяват инвестициите е с поемане на рискове.

С Левски, с ЦСКА и с Лудогорец разговарям за трансфери", каза още Лъчезар Тонев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини