Любо Пенев е бесен: Поръчките са тежки и целенасочени, вече сме на дъното на дъното

Любо Пенев е бесен: Поръчките са тежки и целенасочени, вече сме на дъното на дъното

Topsport.bg

13-04-2024, 20:03

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев отправи сериозни критики към съдийството на мача срещу Славия на "Александър Шаламанов", загубен от пазарджиклии с 1:3.

"Обяснение не беше необходимо, защото от самото начало виждаме как се развива мачът, не играем срещу 11 противника, а срещу 14. Абсолютно редовен гол, при центрирането няма засада, защото ни обясняват, че има странен пас.

Няма такова нещо. Вторият гол на Славия е с нарушение в атака в нашето наказателно поле, което не се гледа. Просто не ни позволиха да играем по начина, по който искаме", каза той за незачетения гол на Хебър.

"Ние хубаво ще я пуснем, но какъв ще е смисълът. Имаше избори, но май няма промяна, нещата си продължават по същия начин. Май не излизаме от това русло. Преди години казах, че сме на дъното на едно блато.

Сега вече сме на дъното на дъното. Поръчките са тежки, тежки и целенасочени. Трябва да си го кажем и да не заобикаляме тези проблеми. Иначе не може да чакаме да имаме национален отбор и силна лига, която да се гледа в Европа", оплака се той от проблемите в българския футбол.

"Виждам една сериозна несправедливост, подигравка с труда на футболистите, треньорите и грижите за клубовете. Това са факти", допълни Пенев.

Той анализира срещата: "Точно така, ще започна от първата секунда на мача. В съблекалнята им казах, че приемам грешките, но трябва да влезем доста по-мотивирани и концентрирани в мача. Това беше първата корекция, а другите бяха технико-технически неща. Аз ги уча да не проявяват емоции, но в един момент и на тях им писва. Те имат чувства и виждат какво се случва".

"Като че ли третият гол ни пресече максимално и не успяхме да довършим мача по начина, по който искаме", разочарован бе треньорът на Хебър.

Той открои това, че Хебър продължава да се развива: "Убеден съм, че е така. Ние работим с един много добър състав. Покрай опитните футболисти, налагаме и млади. Това е важно за развитието на клуба. Това става с работа и с търпение".

"Ние винаги играем за добро представяне и търсим победата винаги. Въпросът е момчетата да се успокоят, да се възстановим и посрещаме противника следващата седмица", завърши Пенев с поглед към мачовете срещу Лудогорец за Купата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини