Майкон: Следваме нашата цел и определено ще я постигнем, ако продължаваме по същия начин

Майкон: Следваме нашата цел и определено ще я постигнем, ако продължаваме по същия начин

Topsport.bg

вчера, 17:10

Футболистът на Левски Майкон сподели впечатленията от живота в България, ситуацията в клуба, подкрепата на привържениците и целите пред отбора през настоящия сезон.

Ето какво каза той пред клубната телевизия преди мача срещу Арда:

"Чувствам се добре тук. Уверен съм, че мога да дам най-доброто от себе си. Адаптирам се добре в обстановката - в отбора и в България като цяло. Мисля, че ще мога да дам много повече от тук нататък. България е страна, в която се живее много добре.

Определено моите съотборници, които бяха вече в отбора ми помогнаха много при адаптацията ми. Приеха ме много добре, помогнаха ми за доста неща - да се ориентирам както на тренировките, така и извън терена. Със сигурност адаптацията ми още продължава, но вече в доста по-положителен аспект.

Вече имах удоволствието да усетя, че публиката има по-специално отношение към мен, но това се дължи на бразилските играчи, които са играли в Левски преди мен. Те са оставили добри спомени и трайна следа, имали са хубави моменти със "синята фланелка. Това ме кара и мен да вдигам нивото. Както виждате това се получава и в целия отбор - да повишаваме нивото си във всяка тренировка и във всеки мач. Ще се радвам и аз да оставя най-доброто от себе си тук, в Левски.

Мислим мач за мач и определено израстваме във всеки мач. Следваме нашата цел и определено ще я постигнем, ако продължаваме по същия начин.

Въпреки, че всички не говорим един и същ език, ние се стараем да бъдем много сплотени, близко един до друг. Този силен колектив и тази сплотеност, която я има между нас определено помага да покажеш и най-доброто от себе си в индивидуален план.

Старши треньорът Станислав Генчев и неговият щаб са изключителни професионалисти и с тях се работи на много високо ниво. Именно това ни кара и задължава да изпълняваме изискванията на треньорския щаб и да даваме 100 % от себе си.

Наистина бях доста изненадан, от подкрепата, която получихме в първите мачове и от големия брой привърженици, които бяха до нас. С всеки мач те ставаха все повече и повече. Агитката ни наистина е нашия 12-ти играч и тяхната подкрепа е много важна за нас. Лично аз ще дам най-доброто от себе си, гарантирам им, че и отборът ще го направи. Нека те да са на трибуните, а ние ще се борим на терена и ще даваме най-доброто от себе си. Тогава нещата ще се получат със сигурност".

Източник: Topsport.bg

Последни новини