Манол Иванов: Не е демократично БФС да поема нощувките на делегатите

Манол Иванов: Не е демократично БФС да поема нощувките на делегатите

Topsport.bg

11-03-2024, 21:00

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз (БФС) Манол Иванов застана пред журналистите на излизането си от НФБ "Бояна", където той и останалите претенденти за поста взеха участие в специален инструктаж относно провеждането на Конгреса на централата този петък (15 март).

Синът на легендарния футболист на Левски от миналото Александър Манолов сподели, че е останал пределно разочарован от факта, че основните тема на дискусиите са били честност, измами и дори как евентуално да седят делегатите по време на Конгреса. На фона на това Иванов беше категоричен, че всички кандидати са апелирали за това изборите да бъдат проведени честно.

"Това, което си направих като извод е, че се почувствах много жалко в цялата ситуация. Говорихме може към 40-50 минути, като в 90% от времето се говореше за честност, за измами, как да бъдат урните - прозрачни, непрозрачни. Обсъждахме дори как евентуално да седят делегатите. Виждате докъде сме стигнали - цялото това недоверие е изключително жалко", започна един от претендентите за ръководния пост в БФС.

"Всички кандидати искаме да се проведе един честен Конгрес. Видях, че Борислав Попов ни отговаряше нормално на нещата, които са според Устава на БФС и закона. Когато обаче го попитахме защо трябва да се гласува с кабинки, в които всеки може да заснеме с телефон вота си, а не може просто да се сложи една преграда, ни беше казано, че тепърва евентуално трябва да се поръчват такива неща. Нашето предложение е да се вижда явно как самият делегат гласува действително с бюлетината, която му е дадена, че се разписва и не използва никакви електронни устройства", добави той.

Бившият изпълнителен директор на Нефтохимик Бургас повдигна още въпроса защо нощувките на делегатите от по-далечните краища на България се покриват за сметка на футболната ни централа.

"Казаха ни, че делегатите ще бъдат настанени в същия хотел, където ще се проведе Конгреса. Аз попитах защо футболният съюз поема тези нощувки и ми отговориха, че такава била практиката през последните годините. За мен това не е демократично. Правете си сами изводите защо се прави това. За мен най-нормалното е всеки един от делегатите да си намери сам хотел в София и след това да бъде изпратена фактура на футболния съюз, за да бъде заплатен неговият престой, ако толкова искат от БФС да бъдат толерантни към клубовете", категоричен е той.

Накрая претендентът за президентското място в БФС попита какво ще се случи в случай, че не бъде гласувана оставката на предишния ръководител на централата Борислав Михайлов, намеквайки, че не би се изненадал от подобен развой.

"Ако оставката на г-н Борислав Михайлов, която той си подаде, не бъде гласувана от делегатите, какво правим? Отговорът бе повдигане на рамене и една приятна усмивка от г-н Попов. Тези неща не са добре. Неведнъж съм казвал, че България е страната на неограничените възможности. Мисля, че г-н Михайлов ясно е дал своята позиция, но откъде да знаем какво може да се случи. Всичко е въпрос на морал, въпрос на достойнство, но тези думи вече се изпразниха от смисъл в нашето общество", завърши Манол Иванов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини