Манолев: ЦСКА ще се чувства по-комфортно на препълнения стадион на Пирин, отколкото на "Васил Левски"

Манолев: ЦСКА ще се чувства по-комфортно на препълнения стадион на Пирин, отколкото на

Topsport.bg

днес, 12:19

Бившият играч на ЦСКА Станислав Манолев даде интервю пред "Мач Телеграф", в което сподели очакванията си за предстоящата среща на "червените" с Берое на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Той коментира и назначението на Александър Томаш, както и всички по-любопитни събития около отбора в последните седмици.

Какви са очакванията ти за срещата между ЦСКА и Берое, която ще се проведе в Благоевград?

- Очаквам да стане един хубав двубой. Това, че срещата ще се проведе в Благоевград, е по-скоро плюс за ЦСКА, защото в този град има много фенове на отбора. В цяла югозападна България привържениците на "армейците" са много. Мисля, че стадионът ще се напълни до краен предел и играчите ще имат възможност да се насладят на това. В Берое всички виждаме, че играят предимно чуждестранни играчи. Това според мен не се харесва особено много от техните фенове и те се отдръпнаха. Определено по-голямата подкрепа в този двубой ще бъде за ЦСКА, но това не е изненада. Сега в играчите има импулс след назначаването начело на отбора на Александър Томаш, а феновете ще им вдъхнат допълнително увереност и ще ги накарат да се чувстват у дома си. Надявам се да стане един истински празник за Благоевград. Честно казано си мисля, че на ЦСКА ще им е по-комфортно да играят на препълнения стадион на Пирин, отколкото на "Васил Левски", защото знаем, че там трудно може да се напълни стадионът до краен предел. На Националния стадион знаем, че има и лекоатлетическа писта, а в Благоевград няма такава. Това променя доста атмосферата. Мисля, че на стадиона ще присъстват между 5000 и 6000 човека, които ще направят този мач запомнящ се за всички.

С какво ЦСКА най-много трябва да внимава в този двубой?

- Берое не е постоянен в изявите си. Старозагорци играят на приливи и отливи. Веднъж побеждават с много добра игра, а на следващата седмица губят и демонстрират коренно различна. Не знам каква е причината за това, но си има такава. В крайна сметка в този мач всичко зависи от ЦСКА. Всичко е в ръцете и краката на футболистите в червени фланелки. Трябва да бъдат внимателни и концентрирани от началото на мача до последната негова секунда. Трябва да са мотивирани и ще вземат трите точки. От ЦСКА си зависи дали мачът ще им е лесен или ще си го направят труден.

Александър Томаш пое отбора на ЦСКА. Той ли беше правилният избор?

- В ЦСКА си има шефове, които си преценяват. Те са взели решението отборът да бъде поет от Александър Томаш. Мисля, че той е правилен избор! Той е млад български специалист, който може да даде много на ЦСКА. Играл е в отбора и му е позната атмосферата. Той успя да постигне добри резултати като треньор на последните си два отбора Локо Пловдив и Спартак Варна. Мисля, че ръководството направи един правилен избор с назначаването на нов треньор в негово лице. Видяхме, че дълго време се гласуваше доверие на чуждестранни треньори, които уж имаха добри визитки, но не им се получи. На някои треньори се гласува доверие в доста дълъг период от време и нещата пак не се получаваха. Аз винаги съм твърдял, че българското първенство е доста трудно. Много хора се провалят в България, независимо на кой отбор са треньори.

ЦСКА привлече доста футболисти в последните часове на трансферния прозорец. Правилно ли беше да се вземат толкова много играчи в последния момент или не?

- Аз видях как се случват нещата със селекцията в последните две години, когато бях ръководител в Пирин. Знам как стоят нещата с привличането на дадени играчи. За мен първоначалната селекция от футболисти, които бяха привлечени преди сезона, не беше правилна. След това е факт, че се взеха доста играчи в последните часове на трансферния прозорец. Предстои да видим дали тя е била правилна и дали тези играчи ще покажат, че имат качества за клуб като ЦСКА. За мен всичко стана много бързо. Играчите трябва да се гледат и анализират дали имат необходимите качества за този отбор. Директорите си отговарят за тези трансфери. Но селекцията, която беше направена с хърватския специалист Томислав Стипич, не беше правилна. В интерес на истината трябва да кажем, че вината не е само на Стипич. Има хора, които са му предлагали тези играчи. Компонентите са много и няма как да е виновен само един човек за идването на тези играчи.

ЦСКА е на незавидното 13-то място в класирането само с шест точки в актива си. За какво могат да се борят момчетата на Томаш от тук до края на сезона?

- Първенството е доста дълго и има още много мачове до края. Доста отбори ще правят грешки в първенството. Ако ЦСКА успее да се възползва от това, ще навакса. Според мен, ако "червените" успеят да изградят един силен отбор, който да бъде постоянен, а това ще им бъде много трудно, защото минаха доста кръгове и се взеха доста нови играчи и треньори, може да се пребори за добро класиране. За да имат силен отбор се иска време. Според мен трябва да хвърлят големи усилия за Купата на България. Ако успеят да я вземат ще бъде много добре за тях.

Няма как да не те попитам дали си доволен от представянето на Пирин от началото на сезона във Втора лига? Момчетата на Иво Тренчев са първи в класирането. Ще успеят ли да се завърнат в елита още догодина?

- Гледам мачовете на отбора, въпреки че вече не съм в клуба. Нивото във Втора лига е паднало много. Пирин има едни от най-добрите футболисти във второто ниво. Заслужено са първи в класирането. Убеден съм, че ще успеят да се завърнат в Първа лига още през следващата година, но по-трудното предстои след това. Те не просто трябва да се върнат в Първа лига, а да се задържат в нея! Това няма да е никак лесно. Сигурен съм, че ще успеят да се върнат в елита, но трудното ще бъде догодина.

Източник: Topsport.bg

Последни новини