Марек се справи със Спартак (Варна) и заплете интригата във Втора Лига

Марек се справи със Спартак (Варна) и заплете интригата във Втора Лига

Topsport.bg

08-03-2024, 17:31

Марек победи с 2:1 Спартак (Варна) в дербито от 24 кръг на Втора Лига.

Още в 20-а секунда играта бе спряна, заради сблъсък в центъра на терена между двама играчи - Веселин Любомир от Марек и Йоан Бауренски от Спартак Варна. Играчът на домакините получи жълт картон. А в следващите секунди Радослав Терзиев от Спартак Варна също бе предупреден официално.

И двата тима започнаха агресивно срещата. До 15-а минута страстите се поуспокоиха, Марек притежава повече топката. Липсват чисти положения за гол до този момент в мача.

Домакините стигнаха до откриване на резултата в 19-ата минута. Опит на вратаря на гостите Георги Георгиев да изнесе топката с подаване от своето наказателно поле доведе до грешно подаване. Веселин Любомиров пое топката и реализира за 1:0.

В 34-ата минута Ахмед Ахмедов падна на земята. Мартин Кавдански направи всичко възможно, за да не закачи съперника. Главният арбитър Ивайло Стоянов остави играта да продължи.

В края на полувремето при изпълнение на ъглов удар от домакините, Димитър Илиев можеше да се разпише, но изстрелът му срещна гредата. Марек изглежда много по-опасен през първото полувреме.

Две смени за Спартак Варна в първите минути на втората част. На терена се появиха Цветослав Петров и Преслав Петров, а излизат Йоан Бауренски и Даниел Начев. В играта на гостите обаче не се промени достатъчно.

Наставникът на гостите Росен Кирилов продължаваше да търси промяна в играта на своя състав. И в средата на второто полувреме трябваше да направи още две смени. Мехмед Сабри и Георги Иванов влизоха на терена, а Румен Руменов и Велислав Боев.

В 72-а минута Марек удвои резултата с гол на Николай Ганчев. Атаката започна от него, комбинира чудесно с Иван Колев. Неговият изстрел бе отразен, но след това Николай Ганчев имаше достатъчно време и пространство, за да реализира своя 6-ти гол за сезона.

В края на срещата Спартак (Варна) намали резултата. Емпие прати топката във вратата на Марек, голът бе признат и в последните минути варненският отбор получи шанс да потърси изравняването.

В добавеното време на мача гостите стигнаха до почетен гол След разбъркване  в наказателното поле на Марек Джейми Емпие вкара на празна врата за 2:1.

След тази победа Марек вече има 44 точки на третото място във временното класиране, докато "соколите" са втори с една повече. Лидерът Септември е с 47.

Източник: Topsport.bg