Марин Петков: Изобщо не сме далеч от Германия и Полша

Марин Петков: Изобщо не сме далеч от Германия и Полша

Topsport.bg

27-03-2024, 19:07

Крилото на младежкия национален отбор Марин Петков говори пред медиите след кацането на отбора на Летище София. "Лъвчета" постигнаха престижна победа с 1:0 като гост на Полша с негов гол в квалификация за Евро 2025.

"Победата беше много хубава. Всички доста я изстрадахме, бягахме много, какво казва треньорът. Искахме от първата до последната минута да победим и вярвахме, че ще победим. Треньорът ни мотивира достатъчно, ние се мотивирахме сами. Не личеше те да са по-скъпи от нас", започна Петков.

"Трябва да се опитаме да задържим гръбнака и колектива, не сме далеч от Германия и Полша, нещата се получават. Нямам проблем, че съм с младежкия национален отбор, дори съм радостен. За мъжете или младежите, играеш за България и трябва да се гордееш с това нещо", продължи той.

"Всеки един от нас трябва да надгражда, да дава максимума в клуба си, тези години са много важни за нас като хора и футболисти."

"Има време до мача със Славия, два дни са доста време, аз съм млад и се надявам да се възстановя добре и да помогна на моя отбор."

"Нямаме такъв стадион в България, беше много хубав и е удоволствие да играеш на такъв стадион, надявам се един ден и в България да имаме такива стадиони. Това, че си показал, че и на такъв терен да играеш, не трябва да е проблем и на тези в България", завърши Марин Петков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини