Мартин Петров: Трябва да тръгнем в правилната посока (обновена)

Мартин Петров: Трябва да тръгнем в правилната посока (обновена)

Topsport.bg

11-03-2024, 16:24

Мартин Петров говори пред медиите, застанал рамо до рамо с Димитър Бербатов и Стилиян Петров, по повод предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз.

"Много е важно клубовете да видят хората в Изпълкома, защото ако ги извадим изведнъж може би за повечето някои от имената няма да говорят нищо.

Има достатъчно време да се запознаят с тези хора, това са хора развили се изключително много в своя сфера. Те са ни необходими, за да развием достатъчно добре футболът като продукт и да тръгнем в правилната посока", каза Марто.

"Надявам се, че аматьорските клубове са узрели и че промяната е узряла. Клубовете за кого ще гласуват, е отделен въпрос. Но промяната е нужна. Виждате какви държави, които сме били тук в София без проблем, са ни надминали в момента сериозно. От срещите с клубовете най ми направи впечатление въпросът за финансирането - откъде може да дойдат приходи за отборите, откъде може да им се намалят някои разходи. Естествено, това е заложено в нашата програмата. Главен приоритет е, казвали сме го милион пъти.

Освен това въпросът за кражбата на млади футболисти, какво може да се направи - това са точки, върху които трябва да работим. С ръка на сърцето мога да кажа, че както сме се раздавали на терена и сме постигали нашите цели, по същия начин ще бъде, ако ни изберат на 15 март", добави бившата звезда на ЦСКА.

"Колкото повече хора, може би по-добре, всеки да представи различни идеи и програми. Те се сблъскват, няма някъде в българския футбол, където да няма да пипнеш нещо. Във всички сфери трябва да се работи доста, трябва да подредиш приоритети си. Каквото зависи от нас, ще направим - умоляваме Конгресът да се проведе честно. Който спечели, стискаме си ръцете и да се надяваме, че избраният ще работи за българския футбол. Продължаваме да получаваме сигнали. Надявам се, че клубовете са узрели и да са разбрали, че не това е начинът да си дадеш гласа", добави Мартин Петров.

"Сред зоналните има 30%, които трябва да изхвърчат с по-голяма скорост и от моята от едно време. В срещите с клубовете имаше доста оплаквания - натиск, заплати и т.н. Ние ще се допитваме до клубовете, ще чуваме и тяхното мнение. Не казваме, че сме 100% научени, ще се вслушваме. Ще има ясни критерии и стандарти за зоналните. Искаме да работим взаимно, да казват от какво имат нужда, не можем сами да бутаме каруцата, както и те не могат сами. А онези 30%.... по-бързо", каза още авторът на последния български гол на голямо първенство.

Източник: Topsport.bg

Последни новини