Мило Борисов дари два ценни експоната на музея на Левски

Мило Борисов дари два ценни експоната на музея на Левски

Topsport.bg

27-07-2024, 11:00

Клубната експозиция на "Левски" се сдоби с нови два ценни експоната, които бяха дарени от собственика на генералния спонсор на клуба Мило Борисов. Експонатите, които ще бъдат изложени в музея "Левски", са обувки на Даниел Боримиров и специална сребърна монета, дарена от Наско Сираков. Те бяха закупени от г-н Борисов по време на търга при учредяването на Фондация "Национали 94".

"Тези шедьоври са символ на богатата история и традициите на клуба. Тяхното място е в музея, където феновете на "Левски" могат да се докоснат до тях, и за мен е огромно удоволствие да направя това дарение," сподели Мило Борисов.

Дарението бе лично прието от мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков, както и изпълнителният директор Даниел Боримиров, които останаха впечатлени от жеста. На събитието присъстваха още изпълнителния директор на спонсора Лъчезар Петров и Илия Христов от Сдружение "Сини сърца". Сдружението има основна заслуга за създаването на клубната експозиция и получи новите два експоната от Мило Борисов, часове преди първия домакински мач на "сините" срещу "Ботев" Враца.

Привържениците на клуба, които не могат да посетят реалния музей, ще имат възможност да разгледат новите експонати във виртуалната клубна експозиция. Само няколко дни след пускането му, дигиталният музей на "Левски" привлече вниманието на фенове от три континента и продължава да създава огромен интерес сред левскарите.

Дигиталният музей на "Левски" е съвместен проект между генералния спонсор Palms, сдружение "Сини сърца" и Фондация "Спорт в България", като е достъпен за всички притежатели на членски карти и предлага виртуален гид на български и английски език.

Източник: Topsport.bg

Последни новини