Много неприятно: Груев е аут от терените за пет месеца

Много неприятно: Груев е аут от терените за пет месеца

Topsport.bg

днес, 15:28

Травмата на футболиста на Лийдс Илия Груев е по-тежка от очакваното и той няма да играе около 5 месеца. Това обяви в интервю пред БНТ селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев.

Груев се контузи в сряда и претърпя вчера артроскопия, но от английския клуб не внесоха яснота колко време ще е извън игра. Първоначално се считаше, че той ще се възстановява около месец. Казаното от Илиев обаче означава, че 24-годишният халф ще пропусне не само предстоящите два мача от група 3 на Лига С в турнира Лига на нациите - домакинството срещу Люксембург на 12 октомври в Пловдив и гостуването срещу Северна Ирландия в Белфаст 3 дни по-късно, но и оставащите двубои. До края на България предстоят гостуване срещу Люксембург на 15 ноември и домакинство срещу Беларус на 18 ноември.

"Груев показа голямо израстване в двете фази на играта. Показа изключително добра игра. Първоначално мислехме, че не е повреден менискусът и до месец ще се възстанови. Оказа се по-тежкото, около 5 месеца ще е възстановяването и ще се завърне, живот и здраве, за световните квалификации. Имам хора, които играят на неговата позиция, имаме 4-5 дни да решим кой ще играе вместо него", заяви Илиан Илиев.

Източник: Topsport.bg