Може да има среща между Наско Сираков и Васил Божков

Може да има среща между Наско Сираков и Васил Божков

Topsport.bg

08-05-2024, 08:32

Софийският градски съд пусна бизнесмена Васил Божков от домашния му арест. Съдът обясни, че вече са минали осем месеца от задържането му, предава "БТА".

Магистратите смятат, че няма опасност Божков да извърши престъпление, на свобода. Няма риск и бившият шеф на Левски да влияе върху събирането на доказателства, нито да се укрие. Става въпрос за "данъчното" дело, по което само преди дни Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда - че Божков е оглавявал ОПГ с още 10 човека за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления и т.н.

Както е известно, мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков придоби контролния пакет акции на клуба именно от Васил Божков, припомня "Тема спорт". Това се случи на 2 юни 2020 година. "Сините" обаче имат дългове към бизнесмена.

Сираков заяви по темата на 10 април, че ще инициира среща, а такава вече е възможна.

"Не виждам начин да се реши въпросът с Васил Божков, разчитам на думата му, че няма да си поиска дълговете. Големият проблем е, че те стоят във финансовия баланс. Истината е, че не съм се виждал с Васил от много години, чувал съм го по телефона, сега не съм го и чувал. Ще инициираме разговор, много е сложен правно този казус, ще трябва много сериозно да се обмисли, ще направим опит, не знам колко са точно задълженията, мисля, че са 16-17 милиона лева с натрупаните лихви. Сигурен съм, че г-н Божков няма да си ги поиска, въпросът е да се изчистят", заяви тогава Сираков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини