На "Герена" развързват кесията - ще похарчат 1 милион лева за селекция

На

Topsport.bg

19-04-2024, 22:29

Ръководството на Левски работи трескаво по селекцията за следващата кампания, като за привличането на нови ще бъдат извадени поне 1 милион лева. С такъв бюджет за попълнения на "Герена" не са разполагали в последните 5 години - от сезон 2019/20.

На "сините" е нужно както добавяне на класа, така и разширяване на състава. Това се видя при поредните загуби от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3). След тях собственикът Наско Сираков натърти, че ще бъдат взети поне петима нови. Лятната селекция ще зависи и от това дали отборът ще се класира за Лигата на конференциите. При виза за Европа сините ще развържат кесията, за да си осигурят по-силни футболисти. В противен случай, ще са по-скромни.

Левски ще може да си позволи да плаща за попълнения, защото очаква солидни приходи от продажбата на централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо.

Клубът не е вадил сериозни суми за селекция от времето на боса Васил Божков. Тогава сините хем плащаха задълженията си към НАП, хем инвестираха и в правенето на отбора. А наред с това бяха извършени и подобрения на базата на "Георги Аспарухов". В началото на 2020 година обаче бизнесменът врътна кранчето и клубът се озова на прага на фалита. Именно Божков прехвърли безвъзмездно мажоритарния пакет акции на сините на Наско Сираков. А целта пред Левски бе една-единствена - да оцелее финансово. Сега клубът вече е стабилизиран, а Сираков вече обяви, че "мачът с НАП е почти спечелен". В предишните трансферни прозорци, сините вадиха пари за Роналдо и Ел Джемили, но те бяха отпускани от генералния спонсор.

През лятото на "Георги Аспарухов" ще се подсилят на всички позиции, включително и на вратарския пост. В момента в отбора има вратарски проблем - капитанът Николай Михайлов най-вероятно ще сложи край на кариерата си през лятото, след като от доста време е резерва. Младите Пламен Андреев и Иван Андонов пък грешат често. Наред с това ще се вземат със сигурност централен защитник, а може и двама, халф, крило и нападател.

На "Герена" вече имат набелязани цели от Бразилия, пише "Тема спорт". На скаутска мисия в тази страна бе помощникът на Николай Костов Красимир Петров. Той бе в компанията на мениджъра Джери Перейра. Бившият защитник помага в последните сезони за привличането на бразилски играчи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини