Намериха се пари за Миньор (Перник)

Намериха се пари за Миньор (Перник)

Topsport.bg

18-04-2024, 15:38

На прага на завръщането в професионалния футбол Миньор Перник е на път да реши един от основните въпроси за участието във Втора лига. Клубът се е разбрал да преподпише договора си с генералния спонсор за още 3 години при подобрени финансови параметри, съобщава "Тема Спорт". И Всичко това на фона на доста прекъснати или редуцирани контракти от страна на букмейкърската компания и кризата в бранша.

Старши треньорът Христо Господинов ще продължи да води чуковете и във втория ешелон, като вече е даден старт на лятната селекция.

Миньор пък се нуждае само от една победа, за да се завърне при професионалистите и на теория. В събота перничани приемат Пирин Разлог. Вчера със съгласието на гостите и ЗС на БФС-София часът на двубоя бе сменен за 18:00. Причината - 105-ата годишнина на клуба, която бе на 16 април (вторник). Ръководството и феновете ще отбележат празника подобаващо преди и след мача с Пирин Разлог. По-късният начален час е, за да може след края на срещата привържениците да направят планирано факлено и пирошоу.

Преди мача пък Миньор ще награди седемте най-възрастни ветерани. Най-старият от тях е 95-годишният Тодор Евстатиев. Останалите шестима, които ще получат плакети, са Фидан Николов, Евлоги Ванчев, Румен Начев, Веселин Евгениев, Ангел Славов и Славе Малинов.

Източник: Topsport.bg