Напред към Купата, "армейци"!

Напред към Купата,

Topsport.bg

17-04-2024, 10:15

Днес е денят за ново начало в ЦСКА. Сезонът сега започва. Само спечелване Купата на България ще спаси кампанията на "армейците". Крачките са само 3, а първата трябва да бъде направена днес - срещу Ботев (Пловдив) на стадион "Васил Левски". Каквото било, забравено е и трябва да остане зад гърба на ЦСКА. Гледа се само напред към целта. Предпоставките за успешна "армейска" мисия са налице. 

ЦСКА ще бъде воден от добре познат свой командир, който вече се доказа начело на отбора. Третото завръщане на Стамен Балчев като треньор на "червените" е добра новина. Всеобщо е мнението, че именно при него ЦСКА игра най-добри си футбол, откакто се завърна в елита на футбола ни, след кратък престой във "В" група. Белчев знае как да направи така, че 31-кратните шампиони да са победители тази вечер. И да направят голяма крачка към финала. Добре осъзнава какво значи да си част от магията, изписана в сърцата на милиони със свещени четири букви - ЦСКА! Добре го знаят и помощниците му - Анатоли Нанков, Стоян Колев и Кирил Динчев. Все "армейци", бранили емблемата със звездата през годините. Тези хора, убеден съм, вече са върнали духа на победител в отбора. Макар и само за няколко дни, откакто поеха тима в червено. 

Футболистите трябва да бъдат пределно мотивирани. Да измият срама от двете загуби срещу пловдивския Локомотив и Пирин. Да защитят имената си и отбора си. Да покажат, така, както го направиха във Вечното дерби, че имат място в ЦСКА. Да са толкова мощна армия, която няма да даде на съперника да диша. С пределна концентрация и раздаване, нещата ще се случат. 

Верните фенове на ЦСКА отново ще са на трибуните, за да дадат онази подкрепа, която не се описва с думи. С тях зад гърба си, футболисти и треньори ще получат криле. И са длъжни да полетят, да направят тази първа крачка от три към спечелване на трофея. Традициите и историята на ЦСКА ги задължават. Любовта на всеки един привърженик ги задължава. 

Никой не очакваше ЦСКА да спечели Купата от "В" група. "Червените" го направиха. Вдигнаха отличието и през 2021 година, когато на полуфинал надиграха и отстраниха Лудогорец. Сега няма да е по-лесно. Ботев е сериозен отбор, който в последните години вече отстрани ЦСКА точно на полуфинал. Но съм убеден в победата в червено тази вечер. В успешното ново начало. Напред към Купата, "армейци"! 

Източник: Topsport.bg

Последни новини