Наско, празниците свършиха - време е за отговори!

Наско, празниците свършиха - време е за отговори!

Topsport.bg

07-05-2024, 09:04

Празниците изминаха - първо великденските, а вчера и Денят на храбростта. На "Герена" от дълго време липсва празничното настроение, а и храбростта е оставена на заден план. Днес се очаква да бъдат дадени отговори от страна на мажоритарния собственик Наско Сираков по треньорския казус, пише "Тема Спорт".

На 1 май Николай Костов свика извънредна пресконференция, на която се очакваше да подаде оставката си, но това не се случи. Тогава треньорът заяви: "Дали сме си време със Сираков, не съм освободен от отбора. Не може така - става треньорът и си заминава и после пак наново. Не искам да го ангажирам по празниците, тъй като е със семейството си на почивка. Анализираме ситуацията, за да направим истински разговори и нещото, което аз ще искам, да не присъства само той, а всички заинтересовани ръководители в нашия клуб. Трябва да изчакате за моята оставка", бяха думите на 60-годишния специалист.

Съществуват минимални шансове Николай Костов да остане начело на сините до края на сезона. По всяка вероятност отново ще се заложи на временен наставник в лицето на Елин Топузаков, а негов помощник ще бъде настоящият асистент на добричлията - Красимир Петров. Появи се информация, че Наско Сираков може да прибегне и до услугите на Георги Чиликов, който в момента е без работа след раздялата със Спортист Своге. Бившият нападател на столичани може да довърши кампанията, след което ще бъде назначен постоянен треньор. Основен фаворит за позицията си остава Станислав Генчев. Настоящият наставник на Крумовград наскоро заяви, че на драго сърце би застанал начело на Левски и това се очаква да се случи през лятото. Не трябва да се изключва обаче и вариант с Димитър Димитров. Ако Чиликов довърши сезона, може да бъде и знак завръщане на Херо, но той не мели брашно със Сираков.

Мажоритарният собственик бе на почивка със семейството си за празниците. Той и изпълнителният директор Даниел Боримиров липсваха при поднасянето на венци и цветя по повод 81-вата годишнина от рождението на легендата Георги Аспарухов в събота. Тогава Николай Костов и играчите му се преклониха пред Паметника на Гунди пред стадиона. Докато феновете бяха на монумента в "Гео Милев".

Но това не е първото покриване на Сираков. На 50-годишнината от кончината на Гунди и Котков той не бе на гробовете, след това няколко пъти не се появи на могилката на 24 май и изобщо напоследък шефът на сините сам се вкарва в негативните хроники от "Герена".

Но вече няма място за криене и веднъж завинаги Сираков трябва да тропне по масата, казвайки какво се случва, защото на феновете отдавна им писна, а чашата взе да прелива и групи привърженици вече ходят на тренировки да се заяждат с треньора, засега без да минават рамките на добрия тон.

Остава ли Николай Костов начело на тима или не? Хубаво е да се каже просто и ясно, а не треньорът да бъде поставян отново в унизителна позиция да чува по свой адрес всякакви изрази. Стигне ли се до раздяла между двете страни в близките часове, ще бъде интересно как отборът ще се готви за домакинството си на Черно море, защото минипаузата, получила се в шампионата, не бе използвана по най-добрия начин играчите да тренират с евентуален нов наставник. Така че е редно, дори задължително, Сираков под някаква форма днес да обясни на феновете какви са намеренията му.

Източник: Topsport.bg

Последни новини