"Не критикувайте Папи Галчев"

Topsport.bg

16-03-2024, 08:57

Бившият капитан на Левски - Пламен Николов даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира представянето на отбора от началото на втория полусезон и специално в играта на защитата.

Славният бранител на "сините" се изказа ласкаво за юношите на клуба Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков. Той посочи и къде вижда столичани в крайното класиране.

"На този етап Левски играе добре. Това, че загуби точки на "Герена" срещу Крумовград, на всеки може да се случи. Все пак и съперникът показва добро лице от началото на сезона, а и сините играха повече от едно полувреме с човек по-малко. Дори тогава надигра противника, но не успя да отбележи гол. За мен отборът се представя добре, футболистите играят с желание, а това е, което искат феновете. Неслучайно виждате и колко привърженици има на всеки двубой.

Нещата вървят добре на този етап. Публиката е барометърът на играта на тима. Когато той се представя добре, трибуните са пълни. Знаете, че нашите фенове са взискателни и винаги искат победа.

Галчев не трябва да получава критики за представянето си. Мога спокойно да кажа, че аз го открих за Левски и след това той дойде на "Герена". Знаете, че Патрик не беше защитник, а крило или нападател. Смятам, че може да стане добър бранител от него. Това, че е сгрешил, може да го направи и най-добрият и опитен играч. Има такива моменти във футбола и затова вратарите и защитниците отнасят най-много критики и страдат, защото нападател, когато сгреши и пропусне, нищо не става, но в по-задни позиции е фатално. Трябва да гледа напред. Галчев играе много добре. Той и Марин Петков са бъдещето на Левски. Ако продължават по същия начин, ги чака светло бъдеще. Неслучайно първият е в мъжкия национален отбор, а вторият също има място в него, но сега е при младежите. Най-важното е, че тези момчета са юноши на Левски. Това е, което искаме да виждаме.

Засега нещата, както казах и да не говоря много, вървят. Добре работи Николай Костов и се виждат неговите идеи. Задължително трябва да се вземе през лятото голаджия. Това и малките деца го знаят и тогава ще има големи успехи.

Смятам, че Левски може да се пребори за място в тройката. Черно море няма да издържи до края на сезона. Сините имат сили да вземат европейска квота".

Източник: Topsport.bg

Последни новини