Новият вратар на Левски с плашеща статистика - допуснал е 42 гола само през тази година

Новият вратар на Левски с плашеща статистика - допуснал е 42 гола само през тази година

Topsport.bg

28-06-2024, 14:44

По-рано днес отборът на Левски изпълни една от основните си трансферни цели за това лято. "Сините" най-сетне привлякоха вратар, ангажирайки 27-годишния хърватин Матей Маркович. Стражът явно се радва на огромно доверие, тъй като подписва договор за цели три години. Припомняме, че контракти с такъв срок нямаха доскорошни звезди като Уелтън и Хосе Кордоба.

Първото противоречие между думи и дела на "синьото" селекционно звено идва от годините на вратаря. Към този момент той се води почти в разцвета на силите си, за играч на своя пост, и трудно би могъл да помогне с кой знае какъв опит на перспективните и вече добили достатъчно рутина Пламен Андреев и Иван Андонов.

Не впечатлява и визитката на Маркович, която е прекалено богата за този етап от неговата кариера - Рудеш, ХАСК, Челик (Босна), Крупа (Босна), ФК Сараево, Земплин (Чехия), Левидиакос (Гърция).

Вторият "червен флаг", оставящ някои съмнения, е последният клуб на Матей. Това е НК Рудеш. Ако не знаете, през изминалия сезон той финишира на последно място в хърватския елит. Постигайки 1 победа, 6 равенства и 29 загуби. Допуснатите попадения са стряскащи 85! При положение, че предпоследният Славен е инкасирал "само" 69. Само за тази календарна година, Маркович има 16 официални двубоя, в които са му вкарали 42 гола.

Разбира се, подобни цифри могат да се погледнат по различен начин. В някаква защита на новия вратар на Левски, може да се каже, че той се е превръщал и в косвена жертва на ужасяващата игра в отбрана, която явно НК Рудеш е демонстрирал. Пет път Маркович е попадал в отбора на кръга, което е явно доказателство, че все пак се е опитвал да бъде т.нар последна преграда преди гола. Има 50-процентова успеваемост при дузпите и средно прави по 4.7 спасявания на мач.

Остава да разберем дали вратарят с №44 ще се превърне в "съкровище от кофата за боклук", или поредният странен избор под рамката, напомнящ за Даниел Киш и Мартин Полачек...

Пожелаваме му да бъде от първия тип!

Източник: Topsport.bg

Последни новини