Новият треньор на Берое: Аз съм в страната на Стоичков, първенството е много силно!

Новият треньор на Берое: Аз съм в страната на Стоичков, първенството е много силно!

Topsport.bg

днес, 16:44

Новият старши треньор на Берое Хосу Урибе заяви, че целта е Берое да си гарантира спасението и да се класира в топ 8, а след това да мисли за европейските клубни турнири.

"Аз съм в страната на Христо Стоичков. Той една запазена марка. Първите ми впечатления са, че страната е много хубава, Стара Загора е привлекателен град", започна Урибе в интервюто си за "rtpa".

"Първенството е много добро. И сега пред нас има много работа, което е най-важното нещо в момента".

"В Берое има много чуждестранни футболисти, които говорят испански и това ще ми помогне да се адаптирам по-бързо. На практика в тима има 80% чужденци. Освен това в българското първенство в момента има много чужденци - много бразилци, много португалци, африкански футболисти във водещите отбори", добави новият наставник на старозагорци.

"В Берое се залага на много млади футболисти, целта е да се развият, отборът постепенно да израства, а играчите може да бъдат продадени в последствие."

"Едно от най-големите предизвикателства за мен ще бъда в процеса на работа да обяснявам нещата на испански, английски и български. Проблем е, че трима от младите български футболисти в отбора не говорят нито испански, нито английски, но ще трябва да намерим решение в процеса на работа."

"Отборът е много млад и смятам, че има голям потенциал."

"Най-важното е първо отборът да събере необходимите точки, за да си гарантира място в първите осем и да не е замесен в битката за оцеляване. След като се класираме в топ 8, след това ще мислим за класиране в европейските клубни турнири", допълни испанският треньор.

"Не сме толкова далече в момента в класирането от постигането на тази цел. Няма да ни е никак лесно. Но най-важното е първо да съберем необходимите точки, които ще ни гарантират спокойствието, че няма да сме замесени в битката за оцеляване. Ще се стремим да се класираме в топ 8 и след това ще се борим за местата даващи право на участие в европейските клубни турнири", завърши Хосу Урибе.

Източник: Topsport.bg

Последни новини