Ново попълнение повежда атаката на "канарчетата" срещу Хебър

Ново попълнение повежда атаката на

Topsport.bg

18-08-2024, 16:10

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез обмисля да направи промени в атаката на отбора за "гостуването" на Хебър.

Мачът срещу "зелените" от Пазарджик ще се играе на стадион "Христо Ботев", въпреки че "канарчетата" са гости по програма.

Очаква се за първи път след идването си в Ботев Вини Трибуле да започне от първата минута. Титулярният таран Мартин Секулич ще бъде сред резервите, а крилото Акере ще получи почивка най-вероятно.

Както е известно, Ботев изпитва най-сериозни проблеми именно в предни позиции, заради травмите на двама от най-класните си играчи - Антъни Уджа и Георги Николов. Първият ще се върне в игра през пролетния сезон, а Николов ще отсъства поне още два месеца.

Привличането на Вини Трибуле - бивш голмайстор на Берое, бе именно реакция на травмите на двамата нападатели. Трибуле записа първи минути с екипа на Ботев при гостуването на Зрински и не се представи никак лошо. Той дори отбеляза и гол в края, но той бе отменен заради засада.

Другата дилема пред Керкез е дали да използва в средата на терена Янис Карабельов. Бившият футболист на Славия е твърд титуляр, но в последните мачове не се представя на ниво и във фенските групи на Ботев е обвиняван за слабото представяне на "канарчетата" в Мостар. След него треньорът Душан Керкез защити Карабельов и обяви, че той е много важен футболист в неговата схема.

Най-вероятно на резервната скамейка ще остана естонският вратар Матвей Игонен, който бе привлечен в Ботев през зимната пауза на миналото първенство именно от Хебър. През есента той дори спаси дузпа на Секулич при победата на тима от Пазарджик над Ботев с 1:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини