Обстоятелствата допълнително затрудняват Дончич в борбата му да запази своята работа

Обстоятелствата допълнително затрудняват Дончич в борбата му да запази своята работа

Topsport.bg

16-03-2024, 09:06

Сериозни кадрови проблеми има да решава старши-треньорът на Локомотив (София) - Данило Дончич, чиито стол усилено се клати.

Той няма да може да разчита на цели 7 играчи срещу Лудогорец днес поради различни причини. Както е известно, трима са наказаните при червено-черните - Красимир Милошев, Симеон Мечев и Ивайло Найденов. Железничарите понесоха вчера нов удар. Капитанът от двубоя със Славия Валентин Николов е получил тежка контузия. Той е с ботуш и ще отсъства известно време, което тепърва ще се уточнява. Атакуващият халф отпада и от сметките на селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.

Мики Орачев не успя да се възстанови от травмата, която го извади от дербито с белите. Контузия лекува и вратарят Бубакар Гай.

За капак Лудогорец продължава да забранява на нападателя Димитър Митков да играе срещу тях. Той е футболист на Локо София, но орлите продължат да държат 50% от правата му.

Така Дончич ще разполага само с юноши на пейката.

"Това е шанс за останалите да се докажат. Да покажат, че заслужават място в Локомотив. Излизаме и се надиграваме. Няма какво да загубим", споделиха от "Надежда" преди двубоя.

Почти сигурно след паузата за националните отбори "железничари" ще имат нов старши треньор в лицето на Красимир Балъков. На 21 март, четвъртък, "червено-черните" ще играят контрола с младежкия национален отбор.

Балъков ще бъде доведен от спонсора на клуба. Сега обаче предстои тежка серия от двубои - с Лудогорец, ЦСКА и Черно море, и се очаква едва след нея, в началото на април, Бала да се ангажира с Локо (Сф).

Загубата от Славия след обрат в малкото столично дерби отприщи недоволство сред феновете и се очаква собственикът Иван Василев да се раздели с Данило Дончич.

Източник: Topsport.bg

Последни новини