Огромна заплата пречи на ЦСКА да продаде Юга

Огромна заплата пречи на ЦСКА да продаде Юга

Topsport.bg

26-06-2024, 08:01

Халфът на ЦСКА Амос Юга е сред най-скъпоплатените футболисти в клуба. Месечното му възнаграждение възлиза на 30 000 евро, информира "Тема Спорт".

Националът на Централноафриканската република получава заплатата от април 2023, когато учудващо преподписа за цели 3 сезона, макар да бе навършил 30. Настоящият му контракт изтича през лятото на 2026 г.

Юга е недолюбван от повечето червени фенове, които го освиркваха при смяната му в загубения бараж за Европа срещу ФК ЦСКА 1948 с 0:2. Той е считан за символ на грешното управление в последните години, има и близки отношения с предното ръководство.

Желанието на болшинството фенове е той да си тръгне от Борисовата градина. Това е доста трудна задача с оглед на железния му договор. Ако ЦСКА иска да се раздели с африканеца, ще трябва да плати солидни пари.

"Армейците" ще опитат да му намерят отбор, а по време на лагера в Банско Томислав Стипич ще прецени дали качествата на Юга ще са му от полза. Ако хърватинът твърдо предяви раздяла с полузащитника, тогава ЦСКА ще пристъпи към разговори за прекратяване на неговия договор.

Източник: Topsport.bg

Последни новини