Основен играч на ЦСКА под въпрос за сблъсъка с Левски

Основен играч на ЦСКА под въпрос за сблъсъка с Левски

Topsport.bg

20-03-2024, 08:02

Един от най-важните футболисти в състава на ЦСКА Тобиас Хайнц няма да вземе участие и в предстоящото гостуване на Локомотив (София). Норвежецът не игра при победата над Ботев (Пловдив) с 4:0, след като получи контузия при победата над ФК ЦСКА 1948 в Бистрица. Полузащитникът е с увредени връзки на глезена и състоянието му все още не позволява да поднови тренировъчен процес.

Само седмица след мача с Локомотив (София) предстои дербито с Левски и към днешна дата участието на Хайнц изглежда застрашено, твърди "Тема Спорт".

В същото време трима от футболистите на ЦСКА, които в момента са в лазарета, се очаква да са на линия за гостуването на Локо (София) след подновяването на първенството. Става въпрос за Иван Турицов и Мартин Стойчев, които отпаднаха от съставите съответно на мъжкия и младежкия национален отбор, както и капитана Юрген Матай.

Турицов доскоро лекуваше проблеми с адукторите и се завърна в титулярния състав за мача с Ботев (Пд). След само 20 минути обаче той отново получи болки в тази област и напусна терена принудително. Треньорът Нестор Ел Маестро беше категоричен, че включването му в игра не е било прибързано, тъй като преди това е тренирал добре и очаква, че състоянието му не е сериозно.

Стойчев пък има проблеми, които е изпитал още по време на престоя си в Арда, и се нуждае от няколко дни почивка. След това ще поднови тренировки и трябва да е готов за визитата в "Надежда".

Юрген Матай пропусна последните два мача заради мускулна травма, но прави специални процедури, за да се възстанови максимално бързо.

"Червените" все пак правят всичко възможно, за да може Хайнц да бъде на линия още за домакинството от междинния 27-и кръг срещу Локомотив (Пловдив). Целта е плеймейкърът да запише минути в мача срещу "черно-белите", който е само четири дни преди сблъсъка с Левски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини