От ФК ЦСКА 1948 отбелязаха дебюта на сина на Валентин Илиев

От ФК ЦСКА 1948 отбелязаха дебюта на сина на Валентин Илиев

Topsport.bg

12-03-2024, 18:33

От ФК ЦСКА 1948 изразиха гордост от дебюта на защитника Теодор Иванов за първия отбор в мача. Това се случи по време на мача срещу ЦСКА на стадион "Витоша" в Бистрица, завършил с победа на гостите с 1:2.

Ето какво написаха бронзовите медалисти от миналия сезон: 

"В света на футбола рядко се случва да видим три поколения футболисти от едно семейство, а още по-рядко е те да са играли за един и същ отбор.

Несъмнено, дебютът на Теодор Иванов за ЦСКА миналата събота е стоплил сърцата на много армейци. Като син на Валентин Илиев и внук на Илия Вълов той стана трето поколение футболист на ЦСКА в своето семейство.

Илия Вълов, за разлика от своя син и внук, е играл като вратар, а не като полеви играч. Изиграва близо 50 мача под рамката на вратата на ЦСКА. Илия Вълов е играл и на полуфинал на бившия европейски турнир за Купата на национални купи (КНК) през 1989 г. За националния отбор на България той записва 31 мача.

Валентин Илиев, който е старши треньор на дублиращия отбор на ЦСКА, надминава своя баща по изиграни мачове за "червените". Сърцатият бранител изиграва 149 мача с екипа на ЦСКА и се превръща в един от най-големите любимци на "червена" България. За националния отбор Вальо има 22 мача, като дебютира през 2005 година, когато неговият син Теодор Иванов е едва на 1 година.

Най-младият футболист от фамилията на "червените" любимци - Теодор Иванов, бе привлечен в ЦСКА миналата зима след завръщането си от младежкия отбор на италианския Тернана, а преди три месеца подписа първия си професионален договор с "червените". В своя дебютен мач той си партнираше в защита с друг млад талант на ЦСКА - Росен Божинов. И двамата се справиха по-страхотен начин, въпреки злощастната загуба. Теодор Иванов има 14 мача за дублиращия отбор във Втора лига този сезон.

Той сподели и какъв съвет е получил от своя баща и дядо: "Както баща ми, така и дядо ми - и двамата са имали кариера в ЦСКА, и то доста успешни. И двамата са ми казвали, че характерът е най-важното за един спортист"

Източник: Topsport.bg

Последни новини