От Хебър с прочувствен текст в чест на Ел Голеадор

От Хебър с прочувствен текст в чест на Ел Голеадор

Topsport.bg

22-03-2024, 12:25

На 21 март Любослав Пенев направи една година начело на Хебър. По този повод официалният сайт на клуба публикува специален материал за специалиста. Ето какво написаха пазарджиклии:

"На 21 март 2023 година с настъпването на пролетта дойде и възраждането на Хебър с идването на Любослав Пенев в Пазарджик.

За мнозина идването на треньор от такъв ранг в клуб като Хебър (Пазарджик) бе голяма изненада. Промяната, която той донесе в тима, спечели място в сърцето на привържениците на "зелените". Противно на дузина спекулации за напускането му, той остана дори в най-трудните времена за клуба. Успя да мотивира играчите си и с дори по-малка група от 20 футболисти Пенев създаде сплотен екип и отбор, който играе добър футбол и вярва в победата. Той никога не си позволи да посочи някой персонално и да го обвини за загуба или равенство. Не даде ключа от кухнята или съблекалнята на никого и не позволи проблемите да го сломят или отчаят. Заложи предимно на български играчи и рожби на школата на Хебър и никога не се оплака от контузени, наказани или напуснали играчи.

Неговата постоянна работа даде резултат в тези 365 дни и Хебър ще играе полуфинал за Купата на България за първи път в своята история. Друга историческа страница, която Любо Пенев написа е участието на Хебър в два последователни сезона в елита, а по всичко личи, че това ще стане и за три сезона един след друг. Хебър се бори до края на всеки мач и не случайно побеждава с гол в добавеното време, което говори и за добрата физическа подготовка на играчите. Неговият щаб изгради професионални навици у играчите и безгранична любов от феновете, които не случайно скандират името му на всеки мач. Но нека не бъдем голословни и да се обърнем към статистиката:

Любослав Пенев в Хебър

За първенство

Мачове: 36

Победи: 12

Равенства: 7

Загуби: 17

Голова разлика: 41-47

Точки: 43

Процент спечелени точки: 39,81%

За Купата на България

Мачове: 3

Победи: 3

Равенства: 0

Загуби: 0

Голова разлика: 5-2

Общо в официални мачове

Мачове: 39

Победи: 15

Равенства: 7

Загуби: 17

Голова разлика: 46-49

Дебют начело на Хебър: 09.04.2023 15:15 25 кръг при домакинството на Черно море (Варна) 0:1".

Източник: Topsport.bg

Последни новини