"Отбор на надеждата" с победа и загуба във втория ден на Световното

Topsport.bg

днес, 13:07

Националите на България от "Отбор на надеждата" спечелиха 4 точки във втория ден на Homeless World Cup 2024 световното първенство по футбол за бездомни хора в столицата на Южна Кория Сеул. Българите завършиха наравно - 6:6, в редовното време, срещу отбора на Англия, след което загуби при изпълнението на дузпи. "Отбор на надеждата" взе една точка от двубоя, а англичаните - две. Във втория си мач за деня националите постигнаха убедителна победа срещу Германия с 9:2. 

В рамките на деня се играха и 2 дербита в група А, в която е и българският тим. Отборът на Южна Африка, който победи с дузпи актуалния световен шампион Мексико в първия ден на световния шампионат, днес загуби с 2:4 от Египет. Във втория си мач за деня обаче египтяните паднаха от мексиканците с 1:2 с гол последните секунди на двубоя.

Лидер в група А след първите 2 дни на Homeless World Cup 2024 e съставът на Англия с актив от 8 точки, следван от Мексико и България с по 7 точки. 

Утре "Отбор на надеждата" излиза срещу домакините от Южна Корея в 7:40 часа българско време на терен 1, а в 10:20 часа българско време се изправя срещу Франция.

на терен 3. Мачовете от социалния Мондиал се излъчват пряко в безплатната платформа за видео съдържание FIFA+.

През тази година Homeless World Cup 2024 се провежда по нова система с една групова фаза, в която участващите 36 отбора са разпределени в 4 групи и в тях всички играят по един път помежду си. В топ 8 на шампионата място ще намерят само първите два тима от финалното класиране във всяка група. Третият и четвъртият играят за разпределение на местата от 9 до 16 и т.н.

Източник: Topsport.bg