Отбор от Втора лига с проект за нов стадион

Отбор от Втора лига с проект за нов стадион

Topsport.bg

20-03-2024, 09:41

 Общинските съветници в Русе предстои да гласуват проект за нов стадион и тренировъчен комплекс в местността "Лагера" на предстоящото си заседание на 28 март, по предложение на кмета Пенчо Милков. По този начин ще бъде даден отговор на официалното писмо на сдружение Футболен клуб Дунав, което заявява желание за проучване с цел последваща инвестиция в два общински имота в местността "Лагера", споделят от общината. Единият е с площ малко над 37 декара, а другият - близо 155 декара, съответно трета и четвърта категория земеделски неполивни земи. Предложението на кмета е двата парцела да се включат в годишната програма за разпореждане с общински имоти.

Това е първа официална крачка към осъществяване на намерението на сдружение Футболен клуб Дунав да изгради модерна база. Проектът предвижда стадион с електрическо осветление за около 10 000 зрители, на който драконите да играят мачовете си, възстановителна база и тренировъчни игрища.

Според информация на в. "Утро", вече има и мултимедийна визуализация как точно ще изглежда стадионът с терените до него. Тя обаче ще бъде оповестена публично на следващ етап.

В момента има два стадиона, които се ползват от "драконите" - Градския, на който в момента тима играе домакинските си срещи във Втора лига и "Дунав", където рита дубъла.

В същото време русенци продължават с неубедителните си изяви. В последния кръг драконите изпуснаха победата над Беласица, като допуснаха изравняване за 1:1 в 90+8-ата минута.

"Чака ни голяма битка за оцеляване до края на сезона", заяви по този повод треньорът Мартин Ковачев.

След паузата за националните отбори за Дунав предстои гостуване на един от претендентите за място в елита - Спартак (Варна).

Източник: Topsport.bg

Последни новини