Паметникът на великия Трифон Иванов пред стадион "Ивайло" трябва да бъде завършен до средата на следващата година

Паметникът на великия Трифон Иванов пред стадион

Topsport.bg

днес, 10:52

Организаторите на инициативата за издигане на паметник на Трифон Иванов разкриха пред NOVA, че са необходими още 15 хиляди лева той да бъде завършен. Планът е до средата на следващата година паметникът да бъде завършен и поставен. 

Ето какво каза единият от организаторите Александър Карачолев:

Трифон Иванов значи много не само за Велико Търново, но и за България. В наши дни сме много разединени, а той успяваше да обединява. На всеки мач между Етър и ЦСКА следваха аплодисменти в 3 минута. Тези хора не го забравят, той е човек, който обединява и поставянето на един такъв паметник е важен. Това е пример за доброто".

"Когато открихме паметната плоча на стадион "Ивайло" казах, че когато един баща покаже плочата, бащата трябва да може спокойно да каже, че той е помогнал за най-големите успехи на българския футбол. Затова паметникът ще бъде точно такава илюстрация. Познавам го добре, работих до последния му ден с него. Всички казват "Трифон беше мъжкар" ", нека накараме и младите да бъдат мъжкари", сподели Петко Павлов, управител на "Спортни имоти" във Велико Търново.

Източник: Topsport.bg

Последни новини