Панатинайкос - Ботев (Пловдив) 2:1 (Развой на срещата по минути)

Панатинайкос - Ботев (Пловдив) 2:1 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

25-07-2024, 21:00

Отборът на Ботев (Пловдив) гостува на гръцкия Панатинайкос в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата в столицата Атина започва в 21:00 часа и ще се проведе на Олимпийския стадион.

В предишния кръг пловдивчани се справиха със словенския Марибор, а апетитът идва с яденето. Все пак Панатинайкос е далеч по-стойностен клуб и исторически може да се похвали с големи успехи на местно ниво, както и на европейската сцена. Ботев обаче няма намерение да се предава и мечтае за успех в този сблъсък, след който футболистите на Душан Керкез ще си гарантират два мача с нидерландския Аякс. При поражение от Панатинайкос обаче Ботев ще има още два мача в турнира Лига на Конференциите.

Тва ще бъде първи мач от от съперничеството между двата тима, като "канарчетата" да постигнат добър турнирен резултат преди реванша в Пловдив следващата седмица. Плюс за Ботев може да бъде това, че тимът вече изигра три официални мача, два от които бяха в Лига Европа. Панатинайкос не може да се похвали с подобно нещо, тъй като сезонът в Гърция все още не е започнал.

Очаква се около 150 привърженици да подкрепят пловдивчани в гръцката столица, като на разположение на старши треньора Душан Керкез няма да бъде единствено Атанас Чернев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини