Петима футболисти на проби в Струмска слава

Петима футболисти на проби в Струмска слава

Topsport.bg

19-06-2024, 19:19

Петима футболисти са на проби във втородивизионния Струмска слава (Радомир) в третия ден от старта на лятната подготовка, като двама от тях са нигерийци, но познати от българските терени. Общата група, с която работи наставникът Владимир Димитров, е от 26 футболисти, съобщиха от клуба.

Общата група футболисти е 26, като петима от тях към момента са на проби. Тестове карат: Калу Габриел (Нигерия) - 23-годишен офанзивен полузащитник, за последно бе в Монтана, Келечи Онвугамба (Нигерия) - дясно крило, за последно бе в Созопол, роден през 2004 година, Тодор Дурев - дефанзивен полузащитник, за последно бе във втория отбор на Славия, преди това е играл за юношески формации на Валенсия. Другите двама са минали през школата на столичния Септември - Александър Виденов, вътрешен полузащитник, роден 2002 година, и Мартин Филипов - вътрешен полузащитник, за последно капитан на втория тим на септемврийци.

Всички футболисти ще се опитат да впечатлят Димитров в първите три контроли, до заминаването на лагера в Боровец.

"Искам да ги видя в игрова обстановка и да преценя дали имат качества минимум за Втора лига. Всички са млади момчета - ще давам шанс на такива, както винаги сме го правили", коментира Димитров.

Първата проверка е тази събота (22 юни), на терена в столичния квартал Драгалевци, срещу новака в Първа лига Септември (София), от 19:00 часа. Следват контроли срещу ФК ЦСКА 1948 и отбора на играчите без договори, а на 27 юни тимът заминава на лагер на Боровец.

Със Струмска слава се разделиха Ахмед Адемов, Лазар Стойчев и Йордан Тодоров-Бозата. Както е известно, в състава има нов помощник треньор в щаба на Владимир Димитров, Николай Николов-Чезето.

Програмата на Струмска слава за контролите:

17.06 - Първа тренировка (18:00 часа)

22.06 - Струмска слава - Септември (София) (19:00 часа, Драгалевци)

25.06 - Струмска слава - ФК ЦСКА 1948

26.06 - Струмска слава - отбор AБФ за играчи без договори

27.06 - 06.07 - Лагер в Боровец

28.06 - Струмска слава - Локомотив (Пловдив)

03.07 - Струмска слава - Арда (Кърджали)

06.07 - Струмска слава - ЦСКА II

Източник: Topsport.bg

Последни новини