Пирин иска бивш вратар на Лудогорец

Пирин иска бивш вратар на Лудогорец

Topsport.bg

24-06-2024, 13:41

Изпадналият от елита Пирин обмисля да привлече бившия вратар на Лудогорец, Локо (Сф) и Дунав - Дамян Дамянов, съобщава "Мач Телеграф". 23-годишният страж се раздели с русенци в края на сезона, в който записа 10 сухи мрежи в 26 мача за "драконите" във Втора лига. Общо за година и половина Дамянов изигра 42 срещи за Дунав. Той е известен с това, че никога не е получавал гол от дузпа, когато е играл в Първа лига.

Младият вратар е бил предложен на новото ръководство на Пирин в лицето на спортния директор Бойко Величков и се очаква до няколко дни да има яснота около евентуален подпис между двете страни. Благоевградчани търсят усилено заместник на досегашния титуляр Максим Ковальов, който през миналата седмица премина като свободен агент в румънския Оцелул Галац.

Дамянов, който тази събота навършва 24, би бил отлична опция за треньора Александър Бабич, след като в тима разполагат с двама свои юноши под рамката - тийнейджърите Йордан Димитров (19 г.) и Борислав Смилянски (18 г.). Двамата младоци пазиха през уикенда при разгромната загуба 0:5 от Крумовград в първата контрола на Пирин.

Източник: Topsport.bg

Последни новини