Пирин продължава серията си без загуба след равенство със Славия

Пирин продължава серията си без загуба след равенство със Славия

Topsport.bg

02-04-2024, 21:27

Славия и Пирин завършиха 0:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът се игра на стадион "Александър Шаламанов" и предложи интересни положения, но до гол все пак не се стигна.

Двубоят започна с няколко добри възможности и пред двете врати. В 3-та минута се стига до изключително опасна ситуация в полза на Пирин. Тогава Комано отне топката и стреля, но последва корнер, а след това Светослав Вуцов спаси безпроблемно.

Едва 2 минути по-късно Славия отговори по подобаващ начин. Владимир Николов шутира силно към вратата, но Максим Ковальов внимаваше и изби топката.

Точно тогава ситуацията на терена изглеждаше, че се промени, тъй като отборът на Славия натисна доста сериозно опонента си. В 8-ата минута Иван Минчев шутира от около 20 метра, но Ковальов улови. 60 секунди по-късно Емил Стоев също отправи удар към вратата, но украинският страж отново успя да предотврати попадение.

В 21-ата минута Славия имаше още една възможност. Мартин Сораков напредна към вратата и нанесе удар от около 20 метра, което беше изключително опасно, но Ковальов отново спаси.

Пирин обаче намери начин да парира атаките и в 29-ата минута "орлетата" създадоха добра ситуация. Юго Комано проби отляво и се озова сам срещу Светослав Вуцов и стреля, но изпълнението му бе слабо и Вуцов се справи със ситуацията.

В 34-ата минута отново Пирин пробва късмета си. Андрей Йорданов стигна до наказателното поле и нанесе удар към вратата на Вуцов, който успя да избие в ъглов удар.

"Белите" започнаха по-силно втората част. При центриране от корнер съвсем малко лиши Ивайло Марков от това да вкара гол. Той нанесе удар, но топката срещна десния страничен стълб.

Славия достигна до още една добра възможност в 63-ата минута. Тогава Венцислав Керчев качи топката на главата на Владимир Николов, а той не се поколеба да стреля към вратата. Максим Ковальов обаче успя да избие в корнер.

В следващите минути темпото на игра спадна и повече интересни положения не се получиха, което пък на свой ред означаваше, че мачът завърши без гол.

Източник: Topsport.bg

Последни новини