Пифа критикува ЦСКА: Съвсем скоро започва сезонът, но с кои футболисти ще играем?

Пифа критикува ЦСКА: Съвсем скоро започва сезонът, но с кои футболисти ще играем?

Topsport.bg

25-06-2024, 20:00

Бившият вратар на ЦСКА - Ивайло Петров-Пифа - коментира пред "Мач Телеграф" ситуацията в ЦСКА в началото на подготовката, закъснялата селекция и шансовете на треньора Томислав Стипич да върне "червените" в борбата за титлата.

"Не може да се дават оценки след само един контролен мач, защото няма да бъдат обективни. Сега треньорът може да си направи равносметка кой до какво ниво е стигнал по време на подготовката и да види на кого може да се разчита в следващите мачове. Едно нещо обаче може да се каже - около отбора има много неясноти.

На първата пресконференция на новото ръководство Филип Филипов каза, че клубът се нуждае от три трансферни прозореца, за да направи качествен отбор. Точно това е първият сигнал, че нещата не са много ясни. Тези думи показват, че шефовете имат за цел да печелят време. Вторият сигнал е с Иван Тасев. Той играе, но не е представен официално, както се полага в такива случаи. Нещо липсва в клуба.

От друга страна, нови попълнения са абсолютно задължителни, защото първенството скоро ще започне. Не разбирам какво означава това да не се бърза със селекцията. Всички други могат, а ние гледаме да не бързаме. Съвсем скоро започва сезонът, но с кои футболисти ще играем?

Нали тези играчи трябва да свикнат с методите и философията на треньора, а и да се аклиматизират към отбора. Има много неща, с които трябва да свикнат новите футболисти. Новите шефове трябва да бъдат честни - или правят селекция, както трябва, или казват на феновете - този сезон няма да се борим този сезон за нищо. Тук говорим за ЦСКА, а не за средняшки клуб!

Що се отнася до Томислав Стипич, трудно ми е да дам оценка. Но аз не съм си променил мнението, че неговото привличане е доста странно. При наличието на Любо Пенев, Александър Томаш, Христо Янев и доста други наши специалисти мисля, че можеше отборът да бъде поет от някой българин.

Не мисля, че родните специалисти отстъпват пред чужденците. В никакъв случай не казвам нищо лошо за Стипич. Нямам нищо против него. Ще видим как ще се справи. Може да му се получат нещата", коментира Ивайло Петров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини